avatar
+309.02
Рейтинг
845.16
Сила
Музыка и фильмы
724

Cele mai audiate 10 melodii româneşti în primul semestru al anului 2013!

Conform unor cercetări efectuate de către un grup din România, s-a constatat care au fost primele 10 cele mai difuzate piese româneşti din acest an. Acest fapt denotă că piesele nominalizate mai jos au avut un impact pozitiv asupra publicului. 
Спорт и туризм
988

Cele mai tari destinaţii de vacanţă din lume pentru vara lui 2013!Sîntem în plină vară! Soarele e mai generos ca niciodată şi probabil mulţi dinte voi vă gîndiţi unde aţi putea petrece mai frumos cele cîteva zile de vacanţă rezervate pentru acest an. Cititorii unui site de turism au desemnat cele mai tari destinaţii pentru anul 2013. Din lista prezentată mai jos, se observă o atracţie crescîndă pentru oraşele italiene, însă nu doar pentru acestea. Iată ce obiective turistice nu trebuie să ratezi în această vară.

flowers
1061

Dispariţia albinelor ar putea genera o criză uriaşă: pagube de MILIARDE de dolari
Albinele nu produc doar miere, existenţa lor fiind crucială pentru industria alimentară globală. O treime din ce consumăm depinde de polenizarea realizată de albine, scrie Bussines Insider.


flowers
888

TOP: 10 ţări din Europa unde eşti în pericol pe sosea. Republica Moldova - locul 3!


Republica Moldova este prezentă în top 10 cele mai periculoase ţări din Europa după rata de decese rutiere la 100.000 locuitori, se arată în Raportul global 2013 privind siguranţa rutieră din 182 de ţări. Cele mai sigure şosele sunt în Suedia (rata de decese 3,0), Elveţia (rata de decese 4,3) şi Germania (rata de decese 4,7). La nivel mondial numărul de decese rutiere se menţine la 1,24 milioane pe an.


Спорт и туризм
744

Preţul benzinei în lume: aici îţi alimentezi maşina cel mai scump


Preţurile la carburanţi reprezintă întotdeauna un subiect fierbinte de conversatţe cînd vine vorba de cheltuielile aferente deplasării cu maşina personală. Dar, nu numai moldovenii sunt nemulţumiţi de preţurile la combustibil, prea exagerate. În majoritatea ţărilor din Europa, benzina fără plumb are, de exemplu, cel mai ridicat preţ din lume, potrivit unei analize a companiei de asigurări Castle Cover.


Образование и культура
692

Romanul "Raţiune şi simţire" de Jane Austen
         Dacă vara aceasta sînteţi cumva în criză de idei cu privire la lectură, Vă recomand romanul «Raţiune şi simţire» de Jane Austen. Este uşor de citit ca urmare a construcţiei sale bazate pe dialog, chiar dacă include peste 400 de pagini. 
        Subiectul acestei cărţi se desfăşoară în Anglia, avindu-i ca principali protagonisti pe reprezentanţi din clase sociale înalte, precum şi pe cei din categoria burghezilor, care îşi doresc cu tot dinadinsul să se "învîrte" în «cercurile de elită».  Încă de la început facem cunostinţă cu familia  Dashwood, romanul «Raţiune şi simţire» fiind centrat pe povestea surorilor Dashwood, sensibila Elinor şi pasionata Marianne, ale căror şanse de a se căsători par condamnate pentru totdeauna de brusca pierdere a averii familiei. În acest context, ele se mută cu traiul în căsuţa oferită de o rudă binevoitoare şi, în ciuda situaţiei în care au ajuns, Elionor şi Marianne se încăpăţînează să caute romantismul într-o societate obsedată de avere şi de statutul social. 
        Dacă vreţi să aflaţi prin cîte experienţe şi situaţii sînt nevoite domniţele Dashwood să treacă, atunci nu vă rămîne decît să luaţi cartea şi să o deschideţi. Nu veţi regreta cu siguranţă! 
Celelalte personaje îşi vor atrage fie simpatia, fie antipatia cititorului, în funcţie de caracterul şi aptitudinile acestora. 
Спорт и туризм
758

Cele mai scumpe oraşe din lume.ECA International, companie de resurse umane, a publicat rezultatele celui mai recent studiu privind costul vieţii la nivel global. Studiul a comparat nivelul preţurilor din peste 400 de oraşe din întreaga lume.flowers
1132

31 mai – ziua mondială fără tutun!


   
  Din anul 1987, în fiecare an, la data de 31 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii celebrează “ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN”, subliniind riscurile de sănătate asociate consumului de tutun şi promovând politicile sociale de reducere a consumului.
flowers
1005

Cît de multă miere putem mînca în fiecare zi?

Cantitatea de miere considerată a fi optimă depinde de o mulţime factori din dieta unei persoane, precum şi de stilul de viaţă. Conform principiului general cunoscut, excesul de orice aliment, inclusiv miere, dăunează, aşa că un mod excelent de a mînca sănătos este de a folosi miere în hrana noastră de zi cu zi. Nu trebuie să faceţi eforturi deosebite, trebuie doar să înlocuiţi consumul de zahăr cu miere. Mulţi dintre dvs. vă veţi întreba dacă nu veţi contribui la creşterea în greutate. Răspunsul e simplu: atunci cînd mîncaţi mai mult decît are nevoie organismul, indiferent dacă acesta este zahăr, grăsime sau miere, caloriile în exces sunt depozitate sub formă de grăsime care, vor duce implicit la creşterea în greutate.
Образование и культура
720

Astăzi creştin ortodocşii îl sărbătoresc pe sfîntul Nicolae de vară!


       În fiecare an, la 22 mai se sărbătoreşte Sfântul Nicolae de la Mira, care mai este numit în popor şi Sfîntul Nicolae de vară. Se cunoaşte că acesta s-a născut în portul mediteranean Patara / din Anatolia în 240 şi a trăit 102 ani, moaştele sale fiind din 1087 în catedrala din portul mediteranean Bari / Italia (ca să nu cadă în mâinile musulmanilor). Nicolae a strălucit mai înainte în viaţa pustnicească iar pentru nespusa lui bunătate a fost făcut arhiereu. În 325, când s-a strâns de către marele împărat Constantin întâiul Sinod de la Niceea, minunatul Nicolae a luat parte ca episcop al regiunii anatoliene Demre / pe care a salvat-o de la foamete. La adâncile sale bătrâneţi, s-a mutat către Domnul, neuitând de turma sa nici după moarte, ci în toate zilele dând cu îndestulare ale sale faceri de bine celor lipsiţi şi izbăvindu-i de tot felul de primejdii şi de nevoi.
Психология и отношения
702

Cum să devii o persoană optimistă?


     Cineva spunea la un moment dat că lumea aparţine optimiştilor, iar pesimiştii nu sunt decît nişte simpli spectatori. Este foarte important să gîndeşti pozitiv, să vezi partea plină a paharului. Să conştientizezi şi să te bucuri de ceea ce ai, dar să şi muceşti pentru a obţine ceea ce îţi doreşti.
Разное
1880

Bucătărie fascinantă – tablouri din legume


       


       Pentru un pictor adevărat, orice poate deveni sursă de inspiraţie, chiar şi un astfel de lucru proyaic cum ar fi o varză. Celebra pictoriţă chineză Ju Duoqi şi-a prezentat noile sale lucrări.
           Colecţia de tablouri a fost denumită astfel: «The Fantasies of Chinese Cabbage” («Fantezii din varză chinezească), şi îşi merită pe deplin numele. Sculpturile comestibile sunt făcute în întregime din varză şi prezintă siluete de femei. flowers
1024

Invenţiile care au făcut-o pe o fetiţă să devină milionară!


          Maddie Bradshaw, o fetiţă americană în vârstă de numai 15 ani, a lansat o afacere care îi aduce în fiecare an 1,6 milioane de dolari. Cineva dintre oamenii iluştri a afirmat următoarele: un om este capabil de a face ceea ce este capabil să-şi permită. Astăzi auzim adesea expresii despre atitudinea faţă de viaţă, prosperitate, bogăţie. Şi deseori se promovează ideea că adulţii ar trebui să urmeze exemplul copiilor, care îşi permit să viseze şi cred că visele lor sunt realizabile. 
flowers
1379

Îngheţata - desertul rece preferat de vară

Ce ar putea fi mai bun pe caniculă decât o înghe
țata dulce, rece şi aromată? Îngheţata glasată sau cornişor, ruladă, sau un întreg tort de îngheţată, desertul preferat al copiilor şi al adulţilor ne bucură în vreme caldă mai mult de un mileniu.
Психология и отношения
721

Deochiul. Cum ne protejăm?


     Acest fenomen este frecvent întîlnit în viaţa noastră indiferent dacă sînteţi sceptici în această privinţă sau nu. esenţa sa poate fi explicată cu ajutorul unor termeni psihologici. Psihologia, ca ştiinţă afirmă că deochiul reprezintă o influenţă negativă non-verbală. Aceasta presupune un program negativ care se alimentează de pe urma emoţiilor negative şi pricinuieşte persoanei în cauză daune fizice şi morale. Aceste influenţe au loc de cele mai dese ori inconştient, deoarece emoţiile negative şi sentimentele subjugă moralul. Alteori această influenţă are loc conştient şi premeditat.
flowers
819

Plante aducătoare de noroc!De-a lungul timpului, foarte multe plante şi-au cîştigat titlul de aducătoare de noroc datorită legendelor în care sunt amintite întamplări fericite legate de ele. Cine nu a auzit de magia trifoiului, devenit simbol naţional irlandez, de vascul cel de bun augur sau de bambusul atît de utilizat în arta feng-shui?
flowers
1135

TOP 10: cele mai lacome naţiuni consumatoare de alcoolPeste 250 de miliarde de litri de alcool a fost consumaţi în întreaga lume în 2012, în pofida încetinirii economice, care nu a avut un efect prea mare pe această piaţă elastică, potrivit companiei de cercetare Euromonitor. Cum oamenii continuă să apeleze la alcool atît în vremurile bune cît şi în cele rele, este important de văzut care sînt naţiunile care consumă mai multă bere şi care preferă vinul. 
Образование и культура
550

De ce se obişnuieşte a fi îmbrăcate haine albe de Paşti?

        Sîntem în ajunul sfintelor sărbători de Paşti, care reprezintă de altfel una dintre cele mai importante sărbători de peste an. Este ziua cînd ne spunem unul altuia Hristos a înviat! Cu adevărat a înviat!
     În ajunul Paştelui, de regulă creştinii merg la biserică şi asistă la slujba de înviere a Mîntuitorului care ţine pînă în zori, după care, aproape de răsăritul soarelui, preotul sfinţeşte cu agheasmă toate bucatele enoriaşilor: carne, ouă, brînză, etc.

        În ajun şi în ziua Paştelui, tradiţia spune că femeile trebuie să poarte basmale de culoare albă, la fel şi haine noi, albe, care simbolizează puritatea, curăţenia şi smerenia. Acelaşi lucru este valabil şi pentru vestimentaţia bărbaţilor. Nu în zadar şi preotul este îmbrăcat în straie albe în timpul serviciului divin dinaintea Paştelui. Se spune că pînă la învierea lui Iisus trebuie să ne curăţim de păcate şi să întîmpinăm naşterea Lui cu sufletul curat şi inima deschisă.
     În vremurile de demult, indiferent de greutăţi, femeile se străduiau să coase neapărat copiilor cîte o cămăşuţă nouă, măcar şi din cea mai simplă pînză. Şi astăzi, conştient sau nu, dar realizaţi că de Paşti neapărat vă înnoiţi cu cîte o haină nouă, chiar dacă nu este albă?! Păi iată tradiţia se mai păstrează, chiar dacă nu este respectată cu stricteţe.
Şi pentru că sîntem în ajunul sfintei sărbători, Vă urez tuturor pace în suflet, pace în casele şi familiile Dvs, sănătate, smerenie, credinţă şi numai bine. Să aveţi un Paşte fericit! Hristos a înviat!!     
Образование и культура
610

Astăzi este Vinerea Mare, Vinerea seacă sau Vinerea patimilor!     Creştin ortodocşii sînt astăzi în vinerea mare, care reprezintă ultima zi de vineri înaintea Paştelui, ultima zi din Postul mare, ziua în care îşi amintesc de moartea lui Iisus Hristos pe cruce şi de aşezarea lui în mormînt. Vinerea mare sau, altfel spus, vinerea seacă este ziua în care a fost răstignit Mîntuitorul Iisus Hristos. Azi nu se ară, nu se seamănă şi nu se sădesc pomi, întrucât nu vor rodi. Femeile nu au voie să coacă, să coasă, să ţeasă, să spele rufe sau să toarcă. Există credinţa că dacă cineva se încumetă a coacă pîine în această zi face mare păcat, iar coptura nu este mâncată nici măcar de peşti.

flowers
948

Cele mai scumpe ţări pentru cumpărături: de la iPhone pînă la McDonald’s!Aţi plătit vreodata 10 dolari pentru o cafea sau 9 dolari pentru o sticlă de apă? Acestea sunt cele mai scumpe ţări pentru orice fel de cumpărături: de la un simplu burger de la McDonald’s pînă la celebrul iPhone.
 Образование и культура
691

Ştii care este cartea cu cele mai mari vînzări la nivel mondial, după Biblie?
Volumul «Micul Prinţ», de Antoine de Saint-Exupéry, considerat un fenomen editorial planetar, a sărbătorit de curînd împlinirea a 70 de ani de la publicarea sa în Statele Unite şi este romanul cu cele mai mari vînzări din lume şi opera literară cu cele mai multe traduceri, după Biblieflowers
814

Cum să prezinţi un proiect pentru a obţine un parteneriat media?Parteneriatele media reprezintă o bună modalitate de a comunica un proiect, indiferent dacă este gestionat de o companie multinaţională sau de un IMM. Iată mai jos 10 reguli pe care specialiştii le recomandă să le urmaţi pentru a obţine un astfel de parteneriat. Sunt toate verificate.