avatar
+27.75
Рейтинг
54.61
Сила

Adrian Pleşca

Политика и общество
759

6 Greșeli majore în Sistemul Educativ sau De ce ar trebui schimbat structura Ministerului Educației

1.BAC
Acest articol ține discuția despre BAC. Toți vorbesc despre copiatul la BAC. Se dau miliioane ca elevii să nu copieze. Toti copiiază, fără nici o excepție (asta o spun ca elev). Ca să stopam copiatul nu e nevoie de mari investiții, e nevoie de creativitate și inteligență. Din păcate Ministerul Educației e lipsit de aceste privilegii. E doar nevoie de reducere a dificultății examenelor. De ce profesorii universitari când văd BAC-ul la Biologie se râd și se miră cum elevii pot face așa ceva?
(asta o știu ca frate a unui absolvent). Copiază toți, deoarece, nu se poate de rezolvat fără sursă de inspirație. Materialul studiat în clasele liceale la noi e cu mult mai dificil decât materialul din țările europene. De aia și la noi se copiază cu mult mai mult decât în alte țări. Mai este și vorba despre mentalitatea elevilor de la noi. În Austria elevii care copiază sânt priviți ca niște infractori, la noi ca Napoleon după victorie.
Anul trecut când Șleahtițchi a fost demis și când Maia Sandu a devenit noua ministră am crezut că se va schimba ceva. Înca mai rău. Tot aceleași cuvinte dulci cu litere piperate. Tot aceleași promisiuni fără realizări.
Un sfat pentru Minister:
Pentru stoparea copiatului, micșorați dificultatea Examenelor de BAC
Разное
461

TânărFilms recrutează noi angajaţi

TânărFilms- o companie recent lansată compusă din 5 tineri recrutează noi oameni care ar putea ajuta în cadrul filmărilor noilor scurtmetraje.
Deci, se caută:
Scenarist
Regizor
Cameraman
 
Разное
583

Despre cele mai mari greşeli care le comite opoziţia

Niciodată nu mi-a plăcut să analizez politica moldovenească, de aia o voi analiza şi pe cea americană. Tema pe care o redau vizează atât şi Partidul Republican, condus de Mitt Romney, atât şi Partidul Comunist, condus de Vladimir Voronin.
E vorba de greşelile care fac opoziţia-nesemnificativă, redând un loc gol al Conducerii unui Stat
I- Uită de alegătorii lor

Atâta timp cât te-ai văzut pe locul 2 într-o luptă, nu-ţi mai pasă de cei care te-au votat şi uiţi de ei pe 3 ani, până la următoarea campanie electoral[, unde ieşi şi le zici :
«I didn't forget you, because, I love you all»
Музыка и фильмы
648

TanarFilms a lansat un scurtmetraj de caritate "De la copii pentru copii"

Pe 21 Decembrie în cadrul concertului şcolar de la Liceul «Mircea Eliade», TânărFilms a lansat cel de-al 3-lea scurtmertraj întitulat — «De la copii pentru copii» în cadrul campaniei cu aceeaşi denumire.
Poftim şi video-ul ;)
Веб и ИТ
702

Nevoie de a fi în centrul atenţiei sau #FBflood

       Fiecare din noi are în lista sa de prieteni 1 sau 2 sau 222 sau 5000 de prieteni pe facebook ce zilnic, fiecare oră
Oricând postează imagini sau stări depresive sau din contra mai fericite pe Facebook, astfel Formând un #FBflood, ce deranjează atât ochiul celor ce nu pun imagini cum şi-au tăiat degeţelul, atât şi a celor care pun imagini că s-au tăiat la alt degeţel. Acest curent de Homo Facebookiens a apărut odată cu începutul Facebook-ului în Moldova şi cauza căruia e nevoia de a fi în centrul atenţiei. 

Aceşti Homo Facebookiens dau dovadă zilnic de simptome cum ar fi:
 
 
  • Poze Duck-Face
  • Poze care redau locul în care se află
  • Stări depresive şi sentimentale
  • Întrebări fără sens
  • Trecerea bruscă de pe Mesaje Private pe actualizări de stări
  • Poze sau video care redau durerea sau fericirea prin care trec
Разное
595

Cât costă şâferul?

BRAND, branduri, s. n. (Mil.) Aruncător de mine1 (2); p. ext. proiectil de aruncător de mine. – Din n. pr. Brandt.
Brand- un nume, semn sau simbol folosit in identificarea produselor sau serviciilor unui producator si utilizate pentru a-l diferentia de competitie
Mie nu-mi place cuvântul Brand. De la ce provine? De la un proiectil de aruncător de mine.
 
Mie nu-mi plac Brand-urile, deoarece, ele sânt populare datorită merelor imprimate pe spate sau datorită unui LV pe faţă.
 
Nu e corect ca un  măr imprimat pe spatele produsului să î-l facă cu câteva sute de dolari mai scump
 
Mă irită oamenii care dau câteva sute de dolari mai multe ca să aibă un măr pe spate