avatar
+0.60
Рейтинг
1.05
Сила
Психология и отношения
562

Antrenorul ideal pentru o sanatate perfecta

Un copil rade cam de 300 de ori pe zi, adultii rad de 20 de ori mai putin decat copiii.

Studiul psihologului german Michael Titze sustine ca timpul pe care il consacra persoanele mature acestei activitati benefice a scazut  de la 18 la 6 minute pe zi, in ultima jumatate de secol.

In schimb, numeroase carti de psihologie medicala propun terapia prin ras, evidentiindu-i efectele cu totul extraordinare.

La baza noii viziuni sta metoda «Gesundheit!»(«sanatate» in limba germana) a doctorului Patch Adams, o metoda inovatoare, pentru ca te invata sa fii in permanenta cat mai fericit.

De ce? Rasul ne intareste considerabil sistemul imunitar. Amelioreaza valorile tensiunii arteriale, previne si combate depresia si melancolia, insomnia si deprimarea, crizele de panica si de anxietate (teama fara motiv).
Психология и отношения
648

15 lucruri puternice pe care oameni fericiţi le fac diferitCare este diferenţa între oameni fericiţi şi nefericiţi? Desigur, pare a fi foarte evident, oamenii fericiţi sunt fericiţi în timp ce oamenii nefericiţi sunt nefericiti, corect? Ei bine, că este corect, dar vrem să ştim care sunt lucrurile pe care aceste persoane le fac diferit şi de aceea, am adaugat o listă de lucruri pe care oamenii fericiţi le fac diferit de oameni nemulţumiţi.
1. DRAGOSTE vs FRICĂ. Ei bine, eu pot să vă zic sigur că acei oameni care sunt cu adevarat fericiţi, mai puţin  se tem şi iubesc mai mult. Ei văd fiecare moment, fiecare provocare, fiecare persoană ca o oportunitate de a descoperi mai multe despre ei însuţi şi lumea din jurul lor.
 
Здоровье и красота
579

Conspiraţia fluorurii

«Spune o minciuna suficient de tare si suficient de mult si lumea o va crede» — Adolf Hitler

«Fluorurarea este cel mai mare caz de frauda stiintifica din acest secol»  — dr. Robert Carlton, primul om de stiinta EPA, 1992


Istoria introducerii cu forta a fluorurii in oameni prin procesul de fluorurare a apei potabile este dominata de minciuni, lacomie si inselaciune. Guvernele care au acceptat fluorura ca adaus in apa potabila sustin ca aceasta este sigura, benefica si necesara, desi dovezile stiintifice arata ca fluorura nu este sigura atunci cand este ingerata si ca zonele in care apa este fluorurata au o rata crescuta de cancer, carii dentare, fluoroza dentara, osteoporoza si alte probleme de sanatate. Sub presiunea exercitata de industria aluminiului, de companiile farmaceutice si de fabricile de armament, fluorura continua sa fie utilizata in tratarea apei in toata America de Nord si, ca urmare a unor actiuni legale recente impotriva companiilor care fluorureaza apa potabila, s-a creat un precedent care va face imposibila in viitor indepartarea fluorurarii. Exista o rezistenta tot mai mare in ceea ce priveste adaugarea de fluorura toxica la tratarea apei, dar din pacate, fluorura a devenit «sangele vital al economiei industriale moderne» (Bryson 2004) si cei care practica fluorurarea apei au pus prea multi bani in joc. Minciunile legate de beneficiile fluorurarii apei vor continua sa hraneasca publicul, nu in folosul sanatatii unui numar mare de persoane, ci pentru profitul financiar al complexului militaro-industrial.
Здоровье и красота
404

Aspartamul: dulce şi periculos


Aspartamul reprezintă un înlocuitor al zahărului şi poate fi găsit în majoritatea produselor alimentare. Vestea proastă este că, potrivit unor cercetări, aspartamul constituie un cancerigen „multipotenţial”.
 
Aspartamul este de 160-200 de ori mai dulce decât zahărul şi, prin urmare, este ideal pentru producţia industrială în masă. Acesta este motivul pentru care aspartamul astăzi poate fi găsit peste tot: în băuturi răcoritoare, ciocolată fierbinte, gumă de mestecat, bomboane, iaurt, vitamine, medicamente, etc. Peste un miliard de oameni în toată lumea consumă aspartamul împreună cu aceste produse, considerându-l un ingredient inofensiv.
Веб и ИТ
552

Cimpuri electromagnetice daunatoare (EMF)

Datorita progreselor continue din domeniile stiintei si tehnologiei, apar tot mai multe aparate electrice si electronice in jurul nostru. Totul se tehnologizeaza si se computerizeaza. Aparatele sint generatoare de cimpuri electromagnetice (EMF, eng.), care spun unii savanti ne pot dauna sanatatii.
Cei mai multi experti sint de acord ca expunerea limitata la EMF nu este o amenintare. Putem folosi din cind in cind un uscator de par, un aparat de ras electric sau un prajitor de piine, fara sa ne amenintam sanatatea. Problema este cind ne expunem timp indelungat unor EMF, de intensitate mare. De exemplu, este periculos sa ai casa in apropierea unor linii de inalta tensiune.