avatar
+1.38
Рейтинг
3.04
Сила
Веб и ИТ
605

"Where does my money go" portal unde fiecare stie destinatia impozitului

    “Where does my money go?”
Ca idee a fost aparută incă în 2007 de către un ONG din Marea Britanie “Open Knowledge Foundation” unde mai apoi în 2008 a fost cîştigat un mic grant pentru a crea un prototip.
 
În 2009 a fost déjà lansată.
 
Scopul principal a acestei platforme este ca orice catăţean să analizeze şi să vizualizeze informaţia despre cheltuielile publice prin prezentarea taxei pentru impozit in dependenţă de salariu, ramurile şi taxa pe zi din impozit.
 
Publicul britanic are posibilitatea de a accesa documente şi baze de date furnizate de către instituţiile de statistică, portalul nu are nici o motivaţie politică, este liber, imparţial şi un instrument online comod pentru contribuabili – sunt liniştiţi că banii de pe impozite sunt cheltuiţi în folosul societăţii. 

Веб и ИТ
840

Sondaj: Despre aplicatiile de pe site-urile de socializare

 Chiar dacă acestea au fost create cu scopul de a dezvolta imaginatia, gîndirea logica dar la urma urmei pentru divertisment, aplicatiile de pe site-urile de socializare, cele mai răspîndite in R. Moldova precum Odnoklassniki.ru şi Facebook.com au totuşi un pact negativ in opinia utilizatorilor.

Dupa sondaj, pe majoritatea din utilizatori îi deranjează faptul că aceste site-uri propun prea multe jocuri/aplicaţii care îi abat de la activitatea normală, precum comunicarea sau aprecierea fotografiilor, dar şi chiar la alegerea personală a aplicaţiilor sau a jocurilor;
Архитектура и дизайн
1342

Concepte futuristice, asa ceva exista?

     Audi Calamari  — acest design s-a nascut la initiativa Porsche Hungary care a organizat un concurs de design. Autorul, Tibor, prezinta un concept zburator din viitor si spune ca s-a inspirat din scheletul de sepie. Forma vehicolului este intre o masina de sport si o barca de viteze. Motive specifice Audi putem sa observam, cum ar fi grila frontala. Propulsia masinii nu este specificata, dar totusi designerul a reusit un concept ce ne lasa fara cuvinte.

Образование и культура
609

60 - Ora Pămantului! Sîmbata 31 martie, in Piaţa Marii Adunări Naţionale au fost stinse luminile şi aprinse 60 de lumînări in decurs de 60 de minute. Tot asta a fost organizat cu scopul de a salva planeta de la excesul de energie electrica care consuma omenirea, si desigur pentru economie.  
   
 Organizatorii au pregatit şi un concert cu muzică live unde nu s-a folosit nici o priză. Chiar daca a fost bezdnă, publicul s-a distrat de minune si prin întuneric si admirînd un show cu foc in stil Hippie.
Психология и отношения
671

Deja Vu - fenomen psihic ce rămane mit


Ti s-a intamplat vreodata sa intri pentru prima data intr-un magazin si sa ai senzatia ciudata c-ai mai fost acolo? Sau purtai o conversatie cu cineva si brusc ai avut impresia ca ai auzit exact aceeasi replica inainte, avand certitudinea ca n-a fost asa? Se numeste Deja Vu si in jur de 60-70% dintre noi recunosc faptul ca au avut o astfel de experienta.
 
Веб и ИТ
659

Asus Padfone – prima tableta plus smartphone

ASUS Padfone a fost lansat oficial în cadrul conferinţei ASUS de la Mobile World Congress 2012. Este un gadget 3-in-1 – smartphone, tabletă şi se poate conecta la keyboard dock.

Iată că ziua cea mare a sosit şi ASUS Padfone a fost lansat oficial la Mobile World Congress 2012. Modelul hibrid a fost anunţat şi prezentat la Computex 2011, iar de atunci şi până în prezent au apărut tot felul de zvonuri. În urma conferinţei ASUS de la MWC 2012, totul s-a clarificat.