Психология и отношения
694

Ce își doresc bărbații


Ce își dorește bărbatul?
Fiecare bărbat în suflet e proroc și filozof, tabloul vieții lui în felul său e unical, pur și simplu nu este un ascultător cu adevărat dostoinic, gata să-l înțeleagă.
Dați să ne aducem aminte de unul din cei mai reușitî bărbați al ultimului mileniu — Shrek. Bărbații ca și dînsul se aseamănă cu o ceapă: miroase tare, aduce multe lacrimi și are multe foi. Cele mai ascunse și importante dorințe stau asunse adînc departe, atît de departe că ei singuri nu întotdeauna știu despre ele. În acest articol voi descri cîteva din dorințelelor ascunse pe care ar trebui să le știți pentru a avea o relație armonioasă.
Психология и отношения
1037

Sarutul: bun sau rău pentru sanatate?Sărutul – bun sau rău pentru sănătate, ce întrebare banală ar exlama cineva din cei care citesc acum. Desigur bun, doar îți aduce senzații plăcute, emoții pozitive și mai mult ce poate fi?
Buzele sunt acea parte din corpul nostru care conține cele mai multe terminații nervoase, ceea ce le face să fie cel mai sensibil organ de simț.
Probabil de aceea ne și place atît de mult să ne sărutam. De aici și vine că sărutul e dulce ca mierea, sau buzele sunt ca niște cireșe gustoase.
Dacă ești genul care nu refuză niciodată un sărut, poate că ai fi interesat să afli care sunt efectele acestuia asupra sănătații tale. Sărutul – bun sau rău?
Разное
540

Primul spot publicitar pentru Kindle FireAmazon a lansat primul spot de prezentare a tabletei sale Kindle Fire.

Comenzile care sosesc din partea distribuitorilor anunta rezultate pozitive, dar potentialul real al dispozitivului intrat in competitia de pe piata inca nu poate fi evaluat.

Kindle Fire a fost conceput in mod evident pentru a face “cariera”, iar Amazon mizeaza mult pe aceasta tableta, care se concentreaza pe indeplinirea unor functii specifice, fara o tentativa de subminare a pozitiei iPad in piata.

Lipsit de camera foto, cu un display mai mic si fara 3G, Kindle Fire speculeaza in oarecare masura propriile neajunsuri: atat camera foto cat si modulul 3g se demonstreaza inutile pentru multi utilizatori de tablet, astfel incat Amazon nu-si face griji prea mari din acest punct de vedere, preferand scaderea considerabila a pretului in favoarea unei vanzari masive.
Психология и отношения
1046

Sfaturi pentru un somn sănătos


Privarea de somn, chiar şi pentru o noapte, face ca funcţionarea normală a creierului să devină instabilă ca urmare a lipsei orelor de odihnă suntem predispuşi la bruşte momente de colaps. Nivelul atenţiei scade brusc, ca şi capacitatea de procesare a informaţiilor. Pentru a ne păstra în formă este necesar să ne odihnim circa şapte-opt ore pe noapte. În caz contrar, creierul nostru oboseşte şi astfel apar momentele de insuficiență a activităţii cerebrale. Cercetătorii științifici au arătat că animalele lipsite de somn mor în două- trei săptămîni, aproape tot atît cît ar rezista lipsite de hrană.

Здоровье и красота
657

Optați pentru o salată din legume proaspeteSpecialiștii sunt de părere că ar trebui să consumăm din ce în ce mai multe fructe și legume proaspete și să renuntăm la glucidele procesate industrial, la carbohidrați și la carnurile grase. Doar dacă dieta noastră zilnică va avea produse bogate în vitamine, efectele benefice se vor răsfrînge și asupra organismului. Persoanele care consumă în mod regulat salată, pe care o combină și cu alte legume crude, au deja în organism un nivel crescut al antioxidanților (vitamina C, vitamina E, acid folic, licopen, alfa și beta caroteni), substanțe care pot neutraliza acțiunea agresivă a speciilor reactive de oxigen, precum și a unor toxine exogene și radicalilor liberi, responsabili de îmbatranirea precoce a organismului, de distrugeri tisulare și de încapacitatea de regenerare a acestora.
Психология и отношения
925

Cum poți evita rutina într-o relație de cupluÎn orice relație de cuplu vine momentul cîd intervine rutina. Și cum arată ultimele sondaje 90% de cupluri se înfrunta cu ea. Se spune că rutina ucide dragostea, oare asa să fie? Sau poate că tocmai rutina vieții în doi este ceea ce face un cuplu să se sudeze cu adevărat.
Această rutina nu este un lucru rău, din contra. Rutina face relația de cuplu solidă, o definește și face ca actiunile fiecăruia dintre parteneri să fie predictibile. Rrutina ne poate oferi confort, confort fizic și emoțional. Însa o rutina prelungită de-a lungul mai multor ani poate face să dispară emoțiile, pasiunea, misterul. Si dacă țineți mult la relația pe care o aveți, atunci „rupeți” această rutină din cînd în cînd.

Разное
635

Mămăligă cu brînză și cascaval la cuptor


Vreau să vă propun rețeta preparării măliguței în straturi care după părerea mea e superdelicioasă. O sa vă placă mult, și pregătită odată o veți mai face de multe ori. Succese.
Разное
721

MămăligaDe-a lungul veacurilor mămăliga a devenit cea de a doua pîine, ceea ce nu poate lipsi de pe masa moldoveanului, devenind un adevărat simbol. Fiecare gospodină știe a prepara mămăliga, și o face diferit, așa cum a învățat de la bunei.

Психология и отношения
825

Ce poate fi fericirea?


Cu siguranță toți, la un moment dat în viață ne-am întrebat ce este fericirea…
Cunoastem bine noțiunea de „fericire”, toți o șimtim, dar într-o definiție nu poate nimeni să o formuleze, în ciuda faptului că știm cîd suntem nefericiți, cînd ne doare și ce căutăm cînd visăm la fericire. Fiecare o percepe diferit, pentru fiecare „a fi fericit” înseamnă altceva decît pentru cel de aproape. Rețeta fericirii nu există. Sunt doar pași ce te pot apropia de fericire. Unii sunt fericiți pentru că sunt realizați din punct de vedere financiar, alții — pentru că au prieteni, că iubesc și sunt iubiți, că sunt realizați profesional… și lista poate și poate continua.
Ce este fericirea pentru mine?

Fericirea o poți găsi în orice lucru mărunt care te poate face să zîmbești, sa te bucuri. Nu știu exact ce lucru mă poate face fericită, dar cert este faptul că zîmbitul, optimismul, buna dispoziție și gluma, este o dovadă în plus să realizez ce frumoasă e viața. Fericirea poate fi o idee, un context, o noțiune, un sentiment sau un simplu cuvînt ce ne aduce zambetul pe buze. Dorința de a fi.
Здоровье и красота
564

Patru motive de a mînca o salată


Vă plac salatele?
Specialiștii sunt de părere că unul din cele mai sănătoase și mai simple obiceiuri alimentare pe care le putem adopta în orice perioadă a anului, este consumul zilnic al salatei. Chiar și pe timp de iarna ne putem satisface pofta pentru salată, căci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare.
Здоровье и красота
555

Produsele pentru o alimentație corectă


Toată lumea ştie că o alimentație corectă — este cheia pentru sănătate de „fier”. Nu înzădar se spune, «Suntem ceea ce mîncăm.» Iată cîteva din produsele care trebuie să fie prezente pe masa noastră.
Разное
886

Visele erotice

Recent unul dintre colegii nostri a fost invitat la o emisiune tv. pentru a dezbate un subiect mult agreat de publicul telespectator, si anume — visele. La un moment dat, o tanara spunea ca a visat un sarpe si, imediat, a urmat intrebarea „ce inseamna ?” Sigur, ar fi putut sa-i spuna, asa… in mare ca, in cazul ei, fiind femeie, acesta era reprezentarea phalusului; daca ar fi fost barbat „inseamna dusmani”. Nu ar fi putut face o greseala mai mare si, nici n-a facut-o. In interpretarea viselor cel mai dezastruos raspuns este cel transant, cum ar fi: copil mic inseamna necaz mare! Problema nu este nici pe departe atat de simpla, si asta este valabil si pentru visele erotice, unde exista posibilitatea ca oamenii sa se creada homosexuali, lesbiene sau deviati sexuali, ei nefiind nici una dintre acestea. In mod general, aceste intrebari „naive” vin dinspre femei, mult mai imaginative, mai emotive, ele fiind si cele care viseaza mai mult, cca. 70%; ele sunt si mult mai influentabile; uneori, o interpretare simplista poate duce la rezultate profund negative, deviind comportamentul acestora intr-o situatie sau alta, functie de „interpretarea” data, simplu, ca o carte de vise si fara a analiza corect problemele emotionale si imprejurarile de viata ale celui care viseaza. Cat despre barbati, si ei viseaza; si nu de putine ori au fantezii erotice, despre care vom vorbi mai jos.
Разное
652

Visele parapsihice

Ce este un vis parapsihic? Aceasta e o intrebare cu un raspuns destul de dificil, in mare parte pentru ca aproape toate visele par sa aiba calitatea bizara sau eterica de a fi parapsihice, desi continutul lor nu are vreun inteles anume.
O alta problema ar fi ca, de cele mai multe ori, este dificil de identificat si cercetat visele parapsihice, atunci cind aceste apar. Spre exemplu, unii oamenichiar daca nu isi pot aminti visul in sine, atunci cind se trezes, sunt convinsi ca au o relevatie intuitive. Ei isi pot aminti anumite cuvinte sau doar ceea ce au simtit, aspect caracteric perceptiei extrasenzionale. Din pacate, prin insasi natural or, aceste vise sunt imposibil de confirmat si explorat ulterior.
Un alt tip de vise parapsihice este Acela care implica receptarea de informatii despre un anumit timp sau loc, informative pe care nu o puteti valida decit la o data ulterioara. In acest caz, visul poate parea foarte normal, exceptind faptul ca el include informatii care abea mai tirziu se pot dovedi ca fiind precognitii. Si mai sunt acele situatii in care se va intimpla sa aveti vise despre evenimente care au avut loc in trecutul indepartat, caz in care nici nu sunteticonstient ca ati avut o strafulgerare unica si corecta aupra istoriei personale sau a lumii.
Разное
661

Visele

Visele ramin un mister senzational. Unele pot fi banale sau revelatoare, altele pot fi infricosatoare si de rau augur, iar altele logice si linistitoare. De fiecare data noi ne intrebam ce sunt ele, de fapt. Sunt viziuni ale viitorului inevitabil, sau poate o informative provenita din latura emotionala. Ori, poate, fi o descarcare de ginduri, la care creerul s-a hotarit sa renunte, nemaiavind suficient loc de stocare.
Cercatatorii investigheaza toate posibilitatile si raspund intrebarilor printr-o multime de teorii. Unii spun ca nu exista dovezi pentru teoria ca visele ar avea intr-adevar o semnificatie. Dar cei mai multi oameni gasesc foarte greu de crezut ca noi visam fara absolut nici un motiv. De aceea, s-au cristalizat citeva posibile scopuri pentru care visam, printre care se numara urmatoarele:
Разное
638

Despre vis

Eric Maisel- consultant in domeniul creativitatii si autor al cartii Sleep Thinking: the Revolutionary Program that helps You Slove problems, Reduce Stress, and Increase Creativity While you Sleep (Gindirea in somn- un program revolutionary, care va va ajuta sa va rezolvati problem, sa reduceti stresul sis a va dezvoltati creativitatea in timp ce dormiti), publicata la Adams Media Corporation, in anul 2001- sugereaza ca creerul dumneavoastra poate presta o mnca imensa in timpul somnului, atita timp cit il invitati sa o faca. Conform teoriei sale, daca formulate o intrebare in mod clar, daca sunteti dispus sa asteptati raspunsul si daca i-o adresati propriului creer inainte de a merge la culcare, acesta va va oferi raspunsul in dimineata urmatoare. Maisel, recomanda decelarea raspunsului prin notarea gindurilor care va vin in minte imediat dup ace va treziti. Pentru mai multe informatii despre lucrarile lui maisel, studiati newsletter-ul sau, “Sleep Thinking” (“Gindirea in somn”), gazduit pe site-ul www.Ericmaisel.com.
Психология и отношения
764

Seducția

La intrebarea ce este seductie se poate de spus, ca ea este o iradierea launtrica, exprimata intr-o privire, intr-un zambet deschis, intr-un fel anume de a te misca, in naturalete si incredere in sine. O parte din aceste atuuri sunt date de Dumnezeu: ne nastem sau nu ne nastem cu ele. Altele insa pot fi deprinse si folosite, cu conditia sa nu se abuzeze de ele, fiindca devin stridente si respingatoare, ca orice exces. Cine stie sa pastreze masura castiga, impingand in eclipsa problemele legate de kilograme, de solduri in plus sau in minus. Sex-appeal-ul ascunde tot.
Разное
657

Frigarui armenesti

Acest gen de frigarui originar fiind din Armenia, au fost preluate cu usurinta de majoritatea popoarelor din fosta URSS. Si pana in zilele de astazi oriunde ai merge, in aceasta parte estica a Europei, poti gasi in meniurile restaurantelor acest fel de mancare. Carnea folosita este una de porc, de preferat putin grasa pentru a se topi si forma o crusta buna. Reusita gustului se afla in marinata ce se pregateste din timp si se lasa pentru cateva zile impreuna cu carnea taiata cuburi mari. Se servesc imediat ce sunt scoase de pe foc, atunci isi emana gustul si aroma minunata.
Здоровье и красота
1420

Curiozitati despre alcoolului

• Ati stiut ca alcoolul creste nivelul de HDL, forma cea mai sanatoasa de cholesterol. De asemenea, reduce riscul infundarii arterilor, astfel incit o cantitate rezonabila de alcool in dieta poate fi mai benefica decit absenta;
• Un gram de alcool contine aproximativ 7 calorii, asa incit daca doresti sa slabesti, nu uita ca poti da repede cintarului peste cap;
• Daca bei un pahar de vin pe zi poti reduce riscul bolilor vasculare cu pina la 30%, iar apoi vinurile rosii si roze pot fi chear mai benefice decit vinul alb, datorita nivelurilor mai mari de antiozidanti pe care ii contin;
• Bauturile spirtoase si cocteilurile alcoolice colarete contin niveluri mari ridicate de substante numite congeneri, care pot di toxicie pentru creer si sistemul nervos. De aceea, daca vei bea whisky, este mai probabil ca a doua zi vei fi mahmura, decit ai fi baut vin alb. Pentru un cap limpede serveste numai bauturi incolore;
• S-a stabilit ca 1 litru de bere pe zi poate reduce efectele benefice pe care le are asupra colonului o alimentatie sanatoasa cu fructe si legume, crescind riscul imbolnavirii la cancerul de colon prin reducerea niveluilui de acid folic;
• Vinul rosu contine o flavonoida stimulatoare a sanatatii numita resveratrol, care este o substanta chimica natural ace poate fi gasita in pielita boabelor de struguri. Ea poate preveni mai multe problem de sanatate, printer care bolile de inima, accidentele vasculare cerebrale, afectiuni cerebrale si chiar unele forme de cancer;
Здоровье и красота
583

Elixirul longevitatii


Elexirul longevității prezinta o combinație de 14 superproduse ce pot înceteni îmbătrînirea, preveni diabetul și cancerul, menține elasticitatea pielei și contribuie la restabilirea siluetei.
Un chirurg plastician din California, Stephen Pratt a elaborat o dieta, «capabilă să oprească procesele celulare care provoacă anumite boli,» și să asigure «efecte adverse plăcute: celor ce adera la dietă, devenind mai frumoși și energici».
Психология и отношения
683

Sfaturi utile in lupta cu depresia

Lupta impotriva depresiei! Tristetea, plansul sau sentimentul ca nu esti bun de nimic in lumea asta — acestea sunt semnele depresiei. In lupta impotriva depresiei ai nevoie de prieteni pe care te poti baza. Si aici aveti 10 lucruri pe care le puteti face pentru a va simti mai bine.
• Mediteaza- meditatia poate ajuta diminuarea deprimarii, prin relaxarea corpului si reducerea nivelului de anxietate, mai ales daca este insotita de exercitii de respiratie. Pentru beneficiile maxime, cmediteaza zilnic minimum zece minute;
• Roagate — cercetatorii stiintifici au descoperit ca persoanele religioase isi revin mai repede din crizele de depresie decit cele care nu au asemenea credinte, asa incit rugaciunile pot fi de ajutor;
• Danseaza- se stie ca dansul si muzica ajuta la alungarea depresiilor, pretextul perfect pentru a pune un CD cu muzica favorite si a incepe sa dansezi. Nimic nu te incurca pentru a te inscribe la un curs de dans, sau sa-ti pui vocea la incercare;
Психология и отношения
618

Stima de sine

Una din conditile esentiale in atingerea succesului este evaluarea planurilor, a propriilor actiuni si ca rezultat economisirea energiei, concentrarea ei intr-o singura directie. Este indispensabil ca sa cunosti cu adevarat ceea ce vrei de la viata, si sa poti dirija gandurile si actiunile numai in directia dorita.
In prima etapa este imfoarte important sa te evaluezi corect — sa iti cresti nivelul de incredere in fortele proprii, asa numita "stima de sine" — sa te impaci cu tine insuti.

Mic indrumar pentru a reusi sa te impaci cu tine insati:
  1. Compara-te cu tine insati. Priveste in urma si fa un mic bilant. Analizeaza-ti progresele de pana acum si mindreste-te cu tine.
  2. Accepta nevoia de a te compara cu ceilalti ca pe un lucru firesc. Orice om vrea sa afle unde ii este locul printre ceilalti. Dar comparatiile nu trebuie sa fie un scop in sine, ci doar un mijloc de autocunoastere — cu atat mai mult, cu cat nimeni nu e perfect si nu poate avea totul. Fericirea nu inseamna neaparat bani, iar frumusetea si desteptaciunea nu merg intotdeauna mana in mana.
  3. Nu lua drept bun orice ce auzi. De multe ori se intampla sa iei de bun tot ce auzi, fara sa verifici adevarul informatiilor primite. Ar fi de preferat ca, uneori macar, sa te intrebi: oare prietenul verisoarei mele e chiar asa destept cum pretinde ea? O fi casatoria VIP-ului X atat de fericita precum declara?
Психология и отношения
891

Cum sa atingi success in viata


Multi oameni pe care ii admiram pentru realizarile lor, si la nivelul carora, poate, aspriram sa ajungem, au luptat ani in sir pentru a invinge obstacolele si temerile, au invatat din esecuri repetate si s-au ridicat deasupra prejudecatilor si neincrederii oamenilor in implinirea visului lor.
Statistic, s-a observat ca persoanele de succes sunt maestrii in utilizarea timpului, cea mai pretioasa resursa de care dispunem.
Poate esti sarac si crezi ca nu ai nici o sansa sa devii celebru, sa te realizezi… nu te descuraja, pentru ca multi dintre tinerii ca tine au dovedit mai multa ambitie si perseverenta in realizarea visului decat cei care s-au bizuit pe bogatiile si «relatiile» lor. Numeroase exemple ne arata asta.
Crezi ca sanatatea si frumusetea sunt atuuri ale succesului? De asemenea numeroase exemple demonstreaza contrariul. Albert Einstein nu a vorbit pana la varsta de patru ani si nu a citit pana la sapte ani. Profesorii spuneau despre el ca este incet la minte, nesociabil si pierdut in lumea lui.

Ca sa fii un om de succes tine cont de cateva sfaturi: