Hora.md
1291

Китай использовал украденные у США технологии F-35 в новом истребителе


     Авиастроители КНР применили украденные технологии американского истребителя Lockheed Martin F-35 Lightning II, при создании истребителя пятого поколения J-20 («Цзянь-20»).
    Компания Lockheed Martin стала жертвой многолетнего кибершпионажа со стороны Китая за целевыми программами правительства и промышленности США. По сообщению Fox News, минобороны США считает, что данные «утекли» стараниями китайского Бюро технической разведки в провинции Чэнду. Оттуда сведения попали в государственную корпорацию Китая Aviation Industry Corp (AVIC).
Hora.md
781

Chris Hadfield și colegii de pe ISS s-au întors pe Pământ

Capsula spațială Soyuz, cu un echipaj de trei persoane de pe Stația Spațială Internațională, a revenit în siguranță pe Pământ. Astronautul canadian Chris Hadfield, Tom Marshburn de la NASA și rusul Roman Romanenko au aterizat în siguranță în Kazakhstan. Hadfield a informat și amuzat sute de mii de fani pe rețelele de socializare în timpul celor 5 luni petrecute pe ISS, distribuind sute de fotografii și chiar și un cântec. În weekend, Marshburn și astronautul american Chris Cassidy au ieșit în afara Stației Spațiale pentru a repara o scurgere de amoniac. Cei doi au înlocuit o pompă de răcire defectă, oprind scurgerea. Fără reparație, experimentele științifice de la bordul ISS ar fi putut fi oprite pentru a conserva energie. Citește și: Un astronaut pozează erupția vulcanului Etna Inginerii vor monitoriza sistemul pentru a se asigura că nu există probleme adiționale pentru cei trei astronauți care au rămas la bordul Stației Spațiale și pentru ceilalți trei care vor ajunge pe 28 mai. Capsula Soyuz cu astronauții care au părăsit ISS-ul a aterizat la aproape 150 de km în sud-estul orașului Zhezkazgan din Kazakhstan la ora 5:31 (ora României). „Echipajul se simte bine”, a spus Centrul de Comandă într-o transmisiune radio. Mai târziu, ei au fost arătați zâmbind, așteptând rezultatele testelor medicale. Înainte de a părăsi Stația Spațială Internațională, Hadfiel, primul canadian care s-a aflat la comanda ISS-ului, i-a spus Centrului de Comandă: „A fost o experiență incredibilă și extrem de satisfăcătoare”. Luni, el a distribuit primul videoclip muzical filmat în spațiu, o versiune în gravitație zero o melodiei lui David Bowie, „Space Oddity”. Videoclipul a devenit viral și a stârnit și o reacție din partea interpretului versiunii originale: „Hallo Spaceboy”.
Hora.md
735

…и чудо свершилось… новый Update 1.1.


 Наконец-то, свершилось! то самое главное событие, которого Мы так долго ждали, после нескольких месяцев трудов, мы перевели сайт на русский язык.

 

После завершения всех работ пользователям Хоры стали доступны два языка: русский и румынский, которые облегчат понимание данного веб ресурса!
Hora.md
816

It's time for updates v1.03.

In decursul saptaminii precedente au fost efectuate citeva modificari in structura si activitatea site-ului.

In cazul in care ati depistat diferite dificultati in utilizarea acestui portal, va rugam mult,  sa ne informati despre ele prin intermediul comentariilor sau pe email info@hora.md.
Hora.md
831

It's time for updates v1.02

Continuam seria de modificari pe portal. In cazul in care ati depistat diferite dificultati in utilizarea acestui portal, va rugam mult,  sa ne informati despre ele prin intermediul comentariilor sau pe email info@hora.md.
 
  • A fost elaborat modulul «Articole captivante» care permite de a vizualiza articole cu tematica asemanatoare in forma de popup;
  • Au fost create bloguri deschise aditionale «Fotbal», «Android», «Zoologie», «Entomologie», «Filme documentare» .Va invitam sa aderati la aceste bloguri si sa postati articole captivante;
  • Au fost efectuate mici optimizari ale platformei.
Hora.md
675

It's time for updates v1.01

Stimati prieteni, publicam toate modificarile pe care le-am realizat pe portalul hora.md in decursul ultimelor zile. In cazul in care ati depistat diferite dificultati in utilizarea acestui portal, va rugam mult,  sa ne informati despre ele prin intermediul comentariilor sau pe email info@hora.md.
 
  • In compartimentul «Evenimente» au fost introduse doua categorii «Diverse» si «Cursuri»;
  • Au fost create bloguri deschise aditionale «Apple» «Facebook» «Google» «Hardware» «Software» «iOS» «Sporturi extreme»,  " Istoria Romanilor " ;
  • Au fost efectuate mici optimizari ale platformei.
Hora.md
726

It's time for updates v1.00


     Stimati prieteni, publicam toate modificarile pe care le-am realizat pe portalul hora.md in decursul ultimelor zile. In cazul in care ati depistat diferite dificultati in utilizarea acestui portal, va rugam mult,  sa ne informati despre ele prin intermediul comentariilor sau pe email info@hora.md.