Веб и ИТ
588

ANONYMOUS: Pe 31 martie 2012, vom închide întregul internet !

Gruparea Anonymous a lansat, recent, o ameninţare uimitoare: pe 31 martie 2012, vom închide întregul internet. Hackerii grupării au dat chiar indicii despre cum vor realiza operaţiunea „Blackout” (Stingerea): prin dezactivarea marilor servere DNS (de la Domain Name Service – Serviciul Numelor de Domenii de Internet).
Веб и ИТ
487

Lansare iPad 3

   iPad 3 a fost lansat miercuri seara in cadrul unui eveniment organizat in San Francisco, la Yerba Buena Center, unde Apple a lansat si precedentele doua generatii iPad.

Evenimentul reprizinta a doua lansare importanta a unui produs pentru directorul general, Tim Cook, dupa iPhone 4S anul trecut.
Веб и ИТ
700

Asus Padfone – prima tableta plus smartphone

ASUS Padfone a fost lansat oficial în cadrul conferinţei ASUS de la Mobile World Congress 2012. Este un gadget 3-in-1 – smartphone, tabletă şi se poate conecta la keyboard dock.

Iată că ziua cea mare a sosit şi ASUS Padfone a fost lansat oficial la Mobile World Congress 2012. Modelul hibrid a fost anunţat şi prezentat la Computex 2011, iar de atunci şi până în prezent au apărut tot felul de zvonuri. În urma conferinţei ASUS de la MWC 2012, totul s-a clarificat.
Веб и ИТ
845

Instrucţiune originala privind utilizarea telefonului mobil

Vreau s-a mentionez din start ca nu este o publicitate a faimosului brend, ci doar o prezentare curiosa a unei instructiuni cu adevărat intuitivă şi uşor de înţeles pentru utilizatori de telefoane mobile.

Imaginaţi-vă că nu sunt o persoana avansata in tehnologii moderne, şi am văzut primul telefon şi-as dori să aflu, fără ajutorul unei alte persoane, cum "functioneaza" acesta.
Веб и ИТ
755

Genius DX-Eco – primul mouse din lume fara baterie


Mouse-ul  fără fir sunt bune, deoarece acestea dau utilizatorului mai multe caracteristici de mobilitate, în comparaţie cu prietenul cu „coada”. Dar, printre dezavantaje se numără nevoia de a schimba in mod constant bateriile din timp ce se cheltuie energia. Dar compania Genius a creat primul din lume mouse-ul, care nu are nevoie de baterii, - Genius DX-Eco!

Diferiţi producători de echipamente tehnice în diferite moduri, încearcă să exluda necesitatea din timp în timp pentru de a schimba sau încărca bateria în mouse-ul. Designer Shih-Chan Chiu, de exemplu, propune un concept numit YoYo Mouse, care prezinta un mouse care poate fi reîncărcat, jucinduse cu el. Iar Genius lansează in vinzare dispozitivul Genius DX-Eco, care nu are nevoie de baterii. 

Веб и ИТ
678

Senatul american a amanat votul asupra unui proiect de lege antipiraterie pe internet

“In contextul recentelor evenimente, am hotarat sa aman votul prevazut pentru marti” privind proiectul legii de aparare a drepturilor de autor, a precizat intr-un comunicat liderul majoritatii din Senat, democratul Harry Reid.
 
Intre evenimentele la care a facut referire Reid s-au numarat petitia lansata de Google, care a atras peste 7 milioane de semnaturi, si “greva” de o zi de la Wikipedia.
 
La randul sau, presedintele Comisiei pentru probleme juridice a Camerei Reprezentantilor, republicanul Lamar Smith, a afirmat ca dezbaterea din Camera privind acest proiect va fi amanata “pana cand va exista un acord larg asupra unei solutii”.
 
Веб и ИТ
727

Ce sunt SOPA şi PIPA?

PIPA este numit acum noua SOPA, însă există multe elemente care le diferenţiază.

Într-adevăr, sunt două versiuni ale aceleiaşi legi anti-piraterie. SOPA este versiunea Camerei Reprezentanţilor (House Bill HR. 3261), iar PIPA este versiunea Senatului (Senate Bill S. 968). Amândouă doresc să combată pirateria şi se concentrează pe măsurile împotriva site-urilor străine, cele care nu se supun legislaţiei Statelor Unite.
 
Ce le diferenţiază: spre diferenţă de SOPA, PIPA nu dispune de o dispoziţie care le cere motoarelor de căutare (Google şi Bing sunt principalele vizate) să îndepărteze din indexările lor un site străin care încalcă legea. Este partea din SOPA cea mai criticată.
 
Веб и ИТ
697

Au intrat în vigoare regulile de implementare a portabilităţii numerelor telefonice.

Portarea numerelor telefonice se realizează de către furnizorii serviciilor publice de telefonie, în baza cererii depuse de abonat, în cel mult cinci zile lucrătoare, cu excepţia cazurilor când abonatul solicită un termen mai lung. Această prevedere se conţine în Regulamentul privind portabilitatea numerelor, aprobat prin Hotărârea nr. 34 din 01.12.2011 a Consiliului de Administraţie al ANRCETI. Regulamentul a intrat în vigoare la 20 ianuarie 2012 – data publicării acestuia în Monitorul Oficial.
 
Portabilitatea numerelor este un serviciu destinat utilizatorilor de telefonie care permite acestora să-şi păstreze numărul de telefon atunci când se transferă la alţi furnizori de telefonie. Lansarea acestui serviciu este prevăzută de Programul de implementare a portabilităţii numerelor în Republica Moldova pentru anii 2011 – 2013, document elaborat de ANRCETI şi aprobat prin Ordinul Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din 30.06.2011. Conform Programului, portabilitatea numerelor în reţelele de telefonie mobilă urmează a fi implementată până la finele anului 2012, iar în reţelele de telefonie fixă – până la sfârşitul anului 2013.