Веб и ИТ
429

Roboții cu inteligență artificială vor fi pașnici și în viitor


Roboții ce posedă inteligență artificială și care ne pun gând rău după ce devin conștienți de sine reprezintă un scenariu destul de distant, arată stiridinlume.ro.

Atacurile iminente ale roboților nu trebuie să fie ceva de speriat, având în vedere cele mai noi studii legate de domeniul inteligenței artificiale. Acest concept care se dezvoltă relativ rapid nu reprezintă un pericol iminent pentru umanitate, în viziunea Fast Company, care citează raportul ”One Hundred Year Study on Artificial Intelligence (AI100)”.

Studiul desfășurat la Universitatea Stanford este parte dintr-un proiect de lungă durată, dar care nu va oferi raporturi anuale – următoarea astfel de publicație va apărea ”în câțiva ani”, conform autorilor. Primul raport poate fi descărcat de aici și discută despre modul în care evoluția inteligenței artificiale va schimba Statele Unite din prezent și până în 2030. Zonele de interes analizate de raport includ sectorul de transporturi, sistemul medical, cel educațional, dar și locurile de muncă și politicile publice, arată digitaltrends.com.

Transporturile autonome vor reprezenta o primă experiență a majorității oamenilor cu inteligența artificială. O asemenea experiență este foarte importantă, deoarece are puterea să influențeze părerea unei persoane cu privire la roboți și la inteligența artificială. O astfel de experiență este crucială, deoarece va influența masiv părerea individului despre roboți și inteligență artificială. Introducerea unor astfel de tehnologii în domeniul medical va ajuta medicii în stabilirea rapidă și corectă a unui diagnostic.

Raportul concluzionează cu o remarcă făcută de autori, aceștia fiind de părere că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește comportamentul roboților, în viitorul apropiat. Peter Stone, inginer la University of Texas și autor principal al acestui raport, susține că unii oameni se tem că ”dintr-o dată, roboții vor face o mulțime de lucruri pe care noi nu vrem să le facă, și vor fi capabili să le facă spontan”.

Cu toate acestea, conștiința de sine a inteligenței artificiale și problemele de longevitate ale acesteia reprezintă niște pași mult prea mari față de capabilitățile actuale ale roboților.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.