Веб и ИТ
709

Faceți update la Windows: Microsoft a remediat vulnerabilitatea expusă de Google


În urmă cu aproximativ o săptămână, Google a făcut publică o vulnerabilitate importantă de Windows. Din fericire, prin cel mai recent update la Windows, o puteți remedia.

Deși nu au existat niciodată relații foarte bune între Google și Microsoft, având în vedere campaniile publicitare din ultimii ani, gigantul din Mountain View a făcut un gest neortodox acum mai bine de o săptămână. Înainte ca Microsoft să fi remediat o vulnerabilitate foarte importantă din Windows, oficialii companiei fondate de la Larry Page au dezvăluit publicului larg detaliile respectivei breșe de securitate. Mai grav decât atât a fost faptul că vulnerabilitatea a fost deja utilizată în câteva atacuri la scară largă, iar inginerii Microsoft nu au fost foarte eficienți în a o remedia.

A existat totuși o promisiune pe marginea acestui subiect, iar Microsoft s-a ținut de cuvânt. Un update la Windows a fost lansat și este foarte important să vă asigurați că l-ați instalat. Sunt vulnerabile toate sistemele de operare Microsoft începând cu Windows Vista, până la Windows 10. Dacă un atacator exploatează respectiva vulnerabilitate, vă poate prelua cu ușurință controlul întregului sistem și toate datele voastre ajung să fie în pericol. Singurii care au fost imuni la această problemă sunt utilizatorii celei mai recente versiuni de Windows 10, Anniversary Update, cu condiția să folosească un browser de internet actualizat.

Cu alte cuvinte, problema afectează mai ales persoanele care nu sunt amatoare de actualizări în general. Ideal ar fi însă să treceți peste astfel de principii și să folosiți Windows Update pentru a vă instala toate actualizările disponibile. Nu de alta, dar un grup de hackeri intitulat Strontium a folosit deja respectiva vulnerabilitate descoperită de Google într-o campanie de phishing de proporții. Nu este exclus ca aceeași vulnerabilitate să fi fost exploatată și în alte circumstanțe, dar nu vom afla niciodată. În altă ordine de idei, nu se știe încă dacă acest update va încheia un alt episod tumultos dintre Microsoft și Google.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.