Веб и ИТ
890

Un pas inainte spre inteligenta artificiala: computerul DeepMind a inceput sa invete singur


DeepMind, inteligenta artificiala creata de compania Alphabet, a inceput sa invete singura.
Programatorii care lucreaza la dezvoltarea proiectului DeepMind, finantat de compania Alphabet, anunta ca aceasta forma de inteligenta artificiala a trecut intr-o etapa superioara: poate invata singura, din informatiile pe care le are deja stocate in memorie.

Dispunand de o retea neurala vasta si de o mare baza de date, DeepMind poate invata, combinand memoria externa cu reteaua neurala de care deja dispune. Conexiunile pe care le poate realiza astfel sunt similare unui creier uman, scrie Science Alert.

Inteligenta artificiala invata din exemple, optimizand mereu raspunsurile date si comparandu-le cu rezultatele corecte, dorite. Astfel, in timp, respunsurile sale vor fi din ce in ce mai corecte, pentru ca va invata sa foloseasca datele din memorie.

Fara un ajutor din experior, acest computer avansat a reusit sa-si dea seama de legaturile de rudenie existente intre mai multe persoane, analizand un arbore genealogic, pe care apoi l-a completat corect, pornind de la informatiile primite.

In curand, inteligenta artificiala va putea raspunde la anumite intrebari pe baza unor experiente anterioare, chiar daca nu are in memorie exact raspunsurile solicitate. De asemenea, va putea construi adevarate strategii. Nu peste mult timp, computerele precum DeepMind vor putea gandi singure, afirma increzatori creatorii sai.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.