Веб и ИТ
515

Tatuajele create de MIT și Microsoft pot controla dispozitive (video)


Dacă ai fost la măcar un festival vara aceasta, sigur ai văzut multe fete cu tatuaje flash, care au devenit extrem de populare încă de anul trecut.

Ei bine, se pare că aceste tatuaje metalice pot face mult mai multe decât să arate bine. Sau vor putea, în viitor. O echipă formată din experți MIT și Microsoft Research a dezvoltat un proces numit DuoSkin, care poate fi folosit pentru a face tatuaje metalice temporare cu ajutorul cărora pot fi controlate dispozitivele. Cei de la MIT Media Lab deja au demonstrat cum funcționează tehnologia. În trei moduri diferite, mai exact.

În primul rând, pot fi controlate dispozitivele mobile și computerele, transformând pielea într-un trackpad, un buton sau un slider. De asemenea, pot fi folosite pentru a-ți transforma pielea într-un display, schimbând culorile în funcție de temperatura pe care pielea ta o are la momentul respectiv. Nu în ultimul rând, pot stoca datele pe care telefoanele și alte dispozitive cu NFC le pot citi.


Cindy Hsin-Liu Kao, unul dintre principalii cercetători, a spus că tatuajele DuoSkin sunt destul de ușor de făcut. Poate fi folosit orice software grafic pentru a crea modele pentru circuit, iar deasupra trebuie pus un strat subțire de aur, pentru conductivitate. O mulțime de echipe de cercetători, în afară de cea condusă de Kao, lucrează la diverse tatuaje high-tech, dar acestea par să aibă o utilitate cu adevărat interesantă. Pentru mai multe informații, poți citi studiul complet publicat de MIT aici. Asta după ce urmărești clipul de mai sus, desigur.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.