Веб и ИТ
517

Mesajul de pe WhatsApp pe care nu trebuie niciodata sa-l deschizi


Este unul dintre cele mai complexe inselaciuni aparute pana acum.
O noua amenintare a fost descoperita si este cu adevarat sofisticata astfel ca utilizatorii de smartphone nu isi vor da seama ca telefonul le-a fost infectat! Malware-ul este capabil sa imite aplicatii populare, inclusiv Uber, WhatsApp si Google Play.

Odata ce a fost descarcat, virusul asteapta ca utilizatorul sa deschida o aplicatie oficiala si apoi sa-si suprapuna interfata falsa peste aceasta. Iar acest lucru le permite hackerilor sa dezvaluie informatii persoanale precum adresa sau detalii despre conturile bancare.

Virusul a fost descoperit de catre cercetatori de compania de securitate FireEye si se pare ca acesta se raspandeste in Europa. Malware-ul a fost descoperit prima data in Danemarca pentru ca apoi sa fie descoperit si in Italia, Germania sau Austria.

Conform FireEye, malware-ul se raspandeste printr-un mesaj text clasic. Mesajul este urmatorul: «Nu am putut livra comanda. Va rugam sa verificati informatiile despre transport aici». Iar daca este accesat link-ul, malware-ul este instalat rapid. Un astfel de mesaj ce i-a tintit pe utilizatorii din Danemarca a fost descarcat de peste 130.000 de ori!

Expertii in securitate avertizeaza utilizatorii de smartphone sa nu acceseze vreun link care nu provine dintr-o sursa credibila. In ultimele luni au aparut atacuri tot mai elaborate asupra utilizatorilor de smartphone.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.