Веб и ИТ
489

Două site-uri utile pe care poţi verifica cât de sigure sunt conturile tale online


În ultima anii s-au înmulţit cazurile în care milioane de conturi online au fost compromise de hackeri. Zilele trecute, Alex Holden, fondatorul Hold Security, a spus că un hacker din Rusia i-a oferit accesul la 1,17 miliarde de conturi de e-mail din servicii populare pentru suma de doar 1 dolar. Din fericire, există modalităţi prin care un utilizator poate verifica cât de sigure sunt conturile lui online şi dacă acestea au fost compromise.

Vă prezentăm două site-uri foarte utile, Betterbuys.com şi Haveibeenpwned.com.

Betterbuys.com, care foloseşte tehnologie Intel şi date colectate dintr-un software cunoscut pentru spart parole, îţi spune cât timp i-ar lua unuia atacator să îţi spargă parola la un cont folosind o metodă comună, numită brute force (programe software care generează combinaţii până când o găsesc pe cea corectă). Pentru a afla cât de sigură este parola ta în faţa unui astfel de atac, o introduci şi site-ul calculează timpul necesar pentru aflarea acesteia.

De exemplu, pentru a sparge un cont care are parola „Go4itnow”, un atacator ar avea nevoie de 7 luni şi o săptămână prin metoda brute force.

Haveibeenpwned.com colectează într-o bază de date uriaşă toate informaţiile despre conturile online compromise până acum, iar utilizatorii pot vedea uşor dacă şi datele lor de autentificare se află acolo. Mai mult, utilizatorii site-ului pot seta alerte pentru adresele de e-mail pe care le au asociate cu diverse conturi online. În cazul în care unul dintre acestea a fost compromis, Haveibeenpwned.com trimite o alertă pe e-mailul asociat.

Cele două site-uri nu sunt 100% precise, dar sunt unelte utile. În cazul în care observaţi ceva neobişnuit la conturile voastre online, cel mai bun lucru pe care puteţi să îl faceţi este să schimbaţi parola folosind o combinaţie puternică de litere mari, mici, simboluri şi numere.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.