Веб и ИТ
564

Această aplicaţie dezvoltată de o echipă de români transformă telefoanele iPhone în detectoare de radiaţii


O echipă de tineri dezvoltatori români de aplicaţii web şi mobil de la firma Soma Social a lansat o aplicaţie pentru iPhone, numită Ray Detect, care transformă smartphone-ul într-un detector de radiaţii.
Ray Detect detectează, folosind senzorul camerei foto a telefonului, radiaţiile ionizante, X şi Gama, care reprezintă un risc pentru sănătate. Aplicaţia, care costă 2,99 dolari, are un rating 4+ în App Store.
Citeşte şi: Un utilizator german al aplicaţiei de muzică Style Jukebox i-a rugat pe dezvoltatorii români să-i încarce muzica, trimisă pe un stick, în cloud, deoarece viteza lui de upload e prea mică
„Pentru a obţine o calibrare cât mai exactă şi rezultate cât mai bune, au fost făcute teste şi calibrări în laborator, folosind echipamente profesionale, dar şi în afara laboratorului, la Cernobîl şi la înaltă altitudine”, potrivit unui comunicat al dezvoltatorilor.

Aplicaţia Ray Detect funcţionează fără o conexiune internet, este precalibrată şi detectează în câteva secunde dacă există radiaţii în zona în care te afli.
Aplicaţia pune la dispoziţia utilizatorilor un calendar şi o hartă a măsurătorilor, ca să poată monitoriza evoluţia în timp şi în diferite locuri a nivelelor de radiaţii detectate.

via | http://www.go4it.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.