Веб и ИТ
517

Hackerii au pus mana pe 272.000.000 de conturi! Anuntul facut in urma cu putin timp


Reuters anunta ca sute de milioane de nume de utilizatori si parole pentru conturile de email sunt tranzactionate in Rusia.

Hold Security, o companie de securitate faimoasa pentru pentru recuperarea datelor furate din lumea hacking-ului, a anuntat ca a anuntat ca a obtinut o baza de date de 272 de milioane de adrese de email unice alaturi de parole pentru a se conecta pe site-uri.

Parolele si adresele de mail, inclusiv de pe Gmail, Yahoo sau Mail.ru, nu sunt neaparat cheia de acces catre conturile de email ci catre site-uri mai putin sigure pe care oamenii folosesc adresele de mail alaturi de o parola pentru a se loga.

Astfel, persoanele care folosesc parole diferite pentru conturile de email si un site precum Target.com nu vor fi afectati. Insa persoanele care tind sa foloseasca aceeasi parola pe mai multe site-uri ar trebui sa le schimbe.

«Unele persoane folosesc o cheie pentru tot ce au in casa. Iar alte persoane au un set mare cu chei pentru fiecare usa» spune fondatorul Hold Security, Alex Holden. Acest spune ca, din pacate, nu exista niciun mod prin care consumatorii sa poata verifica daca emailurile lor sunt incluse in descoperirea firmei.

Hackerul de la care firma a obtinut baza de date se pare ca tintise mai ales utilizatorii din Rusia. Aproximativ 57 de milioane de conturi sunt de la cel mai mare provider din tara, mail.ru, ce are aproximativ 100 de milioane de utilizatori lunari. In rest, 40 de milioane de adrese sunt de pe Yahoo Mail, 33 de milioane de adrese de pe Hotmail si 24 de milioane de pe Gmail.

via | http://www.yoda.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.