Веб и ИТ
476

Atac cibernetic asupra unui spital! Hackerii cer o recompensa uriasa


Un spital din Hollywood a fost lovit de catre hackeri.

Ransomware devine o amenintare din ce in ce mai mare pentru calculatoare. Insa atunci cand un spital este tinta, problemele devin grave. Sistemul de computere ale spitalului Hollywood Presbyterian Medical Center sunt offline de mai bine de o saptamana dupa un atac ransomware, anunta BBC.

Conform presei locale, hackerii au cerut o recompensa de 3.4 milioane de dolari pentru a oferi codurile de deblocare a datelor furate. Spitalul a confirmat atacul insa nu a dorit sa comenteze.

Mesageria vocala a spitalului asigura pacientii ca dosarele lor medicale nu au fost accesate de catre hackeri. FBI investigheaza sursa atacului, alaturi de politia din Los Angeles. De asemenea, spitalul a angajat specialisti in calculatoare.

Spitalul spune ca operatiunile de zi cu zi nu au fost afectate serios, insa activitatile normale care necesita folosirea calculatorului sunt facute acum pe hartie. Pacientii sunt si ei nevoiti sa ridice personal testele medicale, neputand fi primite electronic.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.