Веб и ИТ
541

În viitor ai putea sa-ți reîncarci telefonul prin mișcare


Cercetătorii de la MIT vor să dezvolte o tehnologie care ar putea să elimine problemele cu bateria la dispozitivele mobile.

Americanii de la MIT lucrează în prezent la o tehnologie foarte interesantă prin intermediul căreia oamenii ar putea să-și reîncarce dispozitivele mobile fără a avea nevoie de o priză. După cum scriu cei de la BGR, aceasta s-ar baza pe mișcare și pe energia generată de oameni în timpul activităților fizice. Mai exact, un dispozitiv ar putea să convertească energia mecanică în energie cinetică, care va fi folosită ulterior la reîncărcarea dispozitivelor mobile.

Pentru ca aceasta să funcționeze, ar fi nevoie, pentru început de două foi subțiri de aliaj de litiu, folosite precum electrozii. Cele două ar fi separate de de un strat de polimer poros, îmbibat cu un electrolit lichid. Astfel, ionii de litiu vor fi mișcați între cele două straturi metalice, iar întregul dispozitiv poate fi atașat de încheieturi, pentru a capta energia mecanică.

Astfel, în condiții extreme, un utilizator ar putea ieși în oraș cu telefonul descărcat, iar bateria dispozitivului ar fi alimentată în mod constant, grație mișcării. Având în vedere faptul că tehnologia se află în faza incipientă, cei de la MIT spun că aceasta ar putea încărca eficient un smartwatch sau un alt gadget de mici dimensiuni. Pentru moment, tehnologia nu permite decât o eficiență de 15%, însă, cercetătorii susțin că ar putea ajunge chiar și la 100%.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.