Веб и ИТ
548

Vulnerabilitățile Flash nu îți dau pace nici de sărbători


Flash s-a dovedit a fi una dintre cele mai periculoase platforme, iar finalul de an aduce în prim plan o nouă vulnerabilitate.

Cei de la Adobe au anunțat că au lansat o actualizare de securitate pentru platforma Flash, după ce s-a descoperit o breșă care le permitea hackerilor să pătrundă în PC-urile utilizatorilor.
Compania ar fi declarat că era conștientă de o serie de ”atacuri targetate limitate” asupra versiunilor anterioare ale playerului video.

”Aceste actualizări rezolvă vulnerabilități critice care ar putea permite atacatorilor să preia controlul unui sistem afectat”, se arată într-o declarație făcută de reprezentanții companiei americane. ”Adobe recomandă utilizatorilor să își actualizeze produsul la cea mai nouă versiune”.

Din fericire, din ce în ce mai multe site-uri și servicii renunță la Flash, tocmai pentru a-și ține utilizatorii în siguranță. Facebook tocmai a anunțat că nu va mai folosi platforma Flash pentru clipurile video, însă jocurile de pe rețeaua socială vor folosi tot soluția Adobe.

Apple este printre primele companii care a refuzat integrarea Flash, iar utilizatorii de iPhone nu au fost expuși riscurilor din acest motiv. Amazon nu mai servește reclame prin produsul Adobe începând de anul acesta, iar Google a blocat anunțurile Flash în browserul Chrome și Firefox a dezactivat de tot acest plugin.

Industria începe să folosească din ce în ce mai mult HTML5, sistem care s-a dovedit mult mai sigur și mult mai rapid iar, în curând, Flash va rămâne doar o amintire dulce-amăruie, asemeni Java.

Dacă nu puteți renunța de tot la Flash, cel mai bine ar fi treceți mereu la cea mai nouă versiune, pentru a nu vă trezi cu PC–urile infectate.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.