Веб и ИТ
617

Aplicația de iOS și Android care îți fura parolele


Google și Apple au înlăturat de pe magazinele lor online o aplicație terță pentru Instagram care fura parolele utilizatorilor.

Magazinele online ale celor de la Google și Apple s-au lăudat în ultimele luni cu măsurile de securitate, însă acestea se pare că nu au fost suficient de bune pentru a preveni infiltrarea unei aplicații spion. InstaAgent, după cum scriu cei de la Verge, era una dintre cele mai populare aplicații terțe pentru Instagram. Conform descrierii, aceasta permitea oricărui utilizator să afle cine i-a vizualizat profilul de Instagram.

Nu știm de ce o persoană ar avea vreodată încredere într-o astfel de aplicație, dar, cumva, InstaAgent a ajuns să fie instalată pe aproximativ 500.000 de dispozitive. După cum a menționat pe Twitter dezvoltatorul de aplicații David L-R, InstAgent stoca parolele utilizatorului în formă necriptată pe telefon și le trimitea ulterior către o adresă de mail necunoscută. Mai mult decât atât, aceasta posta chiar și imagini pe Instagram în care se promova.

La scurt timp de la aflarea veștilor, InstAgent a fost înlăturată de pe Google Play Store și de pe App Store. Chiar și așa, sunt șanse ca aplicația să fie instalată în continuare pe sute de mii de terminale. În cazul în care v-ați folosit vreodată de InstaAgent, atunci o soluție ar fi să vă modificați parolele cât mai repede.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.