Веб и ИТ
877

Windows 10 face eforturi pentru a ajunge Windows Xp din urmă


Este posibil ca rata de adopție a Windows 10 să fie foarte mare, dar în continuare este subminată de sisteme vechie și foarte vechi, precum Windows XP sau Windows 7.

Windows 10 este cel mai nou sistem de operare al celor de la Microsoft. Are foarte multe părți bune, iar cel mai mare atu al său constă în faptul că e oferit gratuit utilizatorilor de Windows 7 și Windows 8. Această particularitate reprezintă de fapt și principalul motiv pentru care cota sa de piață a crescut într-un ritm destul de accelerat.

Cel mai recent studiu al celor de la Net Application ne oferă o imagine actualizată a pieței sistemelor de operare. Astfel, aflăm că Windows 10, în luna octombrie a acestui an, a ajuns să aibă, 7,94% din piață, luând în calcul doar computere cu sisteme de operare Microsoft Windows. În urmă cu aproximativ o lună, aceeași valoare era de 5%, context în care reușise să depășească popularitate Windows 8. Cu 7,94 procente, următorul prag ce trebuie doborât ține de Windows XP, bătrânul SO al gigantului din Redmond care se mândrește cu un număr respectabil de 11,68 procente. Nu uitați că Microsoft a încetat să mai ofere suport pentru PC-urile cu Windows XP.

În teorie, astfel de statistici incorporează multe motive de bucurie pentru compania americană, dar și câteva motive de tristețe. Creșterea bruscă a ratei de adopție este datorată în mod evident faptului că vorbim de un sistem de operare gratuit, în contextul în care toate versiunile anterioare de Windows au costat o avere. Faptului că există și posibilitatea să vă întoarceți la vechiul SO după upgrade, timp de o lună, a motivat și câteva persoane care în alte condiții ar fi fost foarte reticente, să facă un experiment. În altă ordine de idei, cei de la Microsoft au devenit din ce în ce mai agresivi în a forța utilizatorii să facă upgrade și nu toți internauții sunt încântați de astfel de practici.

via | http://playtech.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.