Веб и ИТ
929

Yahoo a lansat Livetext, urmaşul „bătrânului” Messenger


Yahoo Messenger a dispărut de curând de pe magazinele de aplicaţii, însă în locul său va veni un nou client de mesagerie bazat pe text şi video. Deşi nu vorbeşte pre mult despre noul Yahoo Livetext – Video messenger, compania a lansat această aplicaţie pentru a o testa în AppStore-ul de pe iOS din Hong Kong. Noul Messenger nu încearcă să copieze funcţiile altor servicii asemănătoare, ci încearcă să deschidă noi porţi pentru comunicare.

Majoritatea aplicaţiilor de chat şi mesagerie pot transmite text, însă nu foarte multe se ocupă cu livrarea de conţinut video. Noul Yahoo Livetext se bazează în principal de comunicarea prin mesaje text, acompaniate de scurte clipuri video fără sunet, care expun mai uşor reacţiile utilizatorilor decât clasicele emoticons sau emoji. Eliminarea componentei audio a fost intenţionată, întrucât nu foarte mulţi utilizatori pot asculta clipurile pe stradă şi nici nu este foarte confortabil să înregistrezi astfel de mesaje în public.

De asemenea, atunci când ambii utilizatori sunt online simultan, aceştia pot să se vadă în timp real. Lipsa sunetului depărtează însă Yahoo Livetext de concurenţa cu Skype şi cu alte servicii care oferă apeluri video. Aplicaţia lansată în Hong Kong oferă posibilitatea de a fi utilizată atât printr-o conexiune mobilă, cât şi prin WiFi şi probabil că va ajunge în restul lumii după ce Yahoo consideră că aceasta este finalizată şi poate susţine un număr destul de mare de utilizatori. Este important de menţionat că spre diferenţă de Messenger, Livetext foloseşte un cont diferit de cel de Yahoo, numit Livetext ID.

via | http://www.go4it.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.