Веб и ИТ
789

Vorbesti pe WhatsApp? Aplicatia a picat testul referitor la siguranta datelor


Comisarul european pentru Economia si Societatea Digitala, Gunther Oettinger, a declarat, luni, ca vrea sa elimine tarifele de roaming in interiorul Uniunii Europene pana in 2017.

«Incepand din al doilea trimestru al lui 2017, este probabil ca tarifele de roaming in interiorul Uniunii Europene sa fie eliminate. Comisia Europeana, guvernele celor 28 de state membre si Parlamentul European vor cadea de acord asupra acestui lucru in scurt timp», a declarat Gunther Oettinger, potrivit DPA.

Declaratiile lui Oettinger vin la o luna dupa ce Comisia Europeana a renuntat la planurile sale vizand eliminarea tarifelor de roaming incepand din 2016, in urma obiectiilor venite de la companiile de telecomunicatii si de la mai multe mici state membre.

Insa un nou compromis a devenit necesar dupa protestele organizatiilor pentru protectia consumatorilor si a Parlamentului European.

«Daca tarifele de roaming vor fi eliminate incepand din 2017, companiile vor avea la dispozitie un an in plus fata de planurile anterioare pentru a se conforma la noile reguli», a apreciat Oettinger.

De asemenea, Comisarul european pentru economia si societatea digitala a subliniat ca UE trebuie sa-si consolideze piata de telecomunicatii, punand in evidenta faptul ca in Europa exista 280 de companii de telecomunicatii comparativ cu doar patru in SUA.

«Pentru a deveni mai competitive si a-si consolida retelele, mult mai multe companii vor fuziona in urmatorii ani. Aceasta ar trebui sa permita industriei europene de telecomunicatii sa joace un rol mai mare pe scena globala», a apreciat Gunther Oettinger.

Potrivit datelor publicate de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), cei aproape 23 de milioane de utilizatori de telefonie mobila din Romania au vorbit 67 de miliarde de minute, in 2014, cu 5,3% mai mult decat in anul anterior.

In acest context, statistica ANCOM releva faptul ca, anul trecut, s-a vorbit cu 40% mai mult catre alte retele mobile, iar consumul de voce in roaming a crescut cu 53%.

via | http://it.bzi.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.