Веб и ИТ
597

Hackerii rusi au atacat Pentagonul


Pentagonul a neutralizat un atac al hackerilor rusi care au reusit, totusi, sa patrunda in retea, dar fara sa ajunga la documentele secrete. Un episod care, in opinia secretarului american al apararii, Aston Carter, confirma, odata in plus, amplificarea amenintarilor cibernetice, dar si cresterea capacitatii Pentagonului de a face fata acestor actiuni.

Detaliind subiectul, Carter a precizat ca atacul hackerilor rusi a fost detectat de senzorii care protejeaza reteaua de date nesecrete a Pentagonului. «Piratii rusi au folosit vechi puncte vulnerabile. Imediat dupa declansarea alarmei, expertii Pentagonului au identificat rapit pericolul si timp de 24 de ore au luptat cu oaspetii nepoftiti», a relatat ministrul american al apararii.

«Intelegand care este tactica lor, am analizat modul lor de actiune si am stabilit ca atacul provine din Rusia, dupa care i-am alungat rapid din retea, reducand la minim sansele lor de a repeta operatiunea», a adaugat Carter.

In context, el a precizat ca, la nevoie, Pentagonul este pretatit sa apere reteua de internet americana, folosind in acest scop arma cibernetica. «Dusmanii trebuie sa stie ca punem accent pe intimidare si aparare, ceea ce nu inseamna ca, in caz de necesitate, nu vom recurge la arma cibernetica», a subliniat seful Pentagonului.

via | http://incomemagazine.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.