Веб и ИТ
653

Twitter: Sistem de alertare a populaţiei în cazul producerii unor catastrophe

       Twitter a lansat miercuri un sistem de alertare a populaţiei care ar putea fi util pentru a difuza informaţii urgente în cazul producerii unor catastrofe şi când celelalte sisteme de comunicare sunt inactive, informează AFP, conform Mediafax.
        Această platformă de microblogging a precizat faptul că sistemul ei de alertă ar putea fi folosit în cazul producerii unor catastrofe naturale sau în alte situaţii, când mijloacele de comunicare tradiţionale nu sunt disponibile.
     "Ştim foarte bine cât de important este să primeşte informaţii fiabile în aceste circumstanţe", a explicat pe un blog Gaby Penna, director de produs în compania Twitter.
     «Alertele pe Twitter reprezintă un nou mijloc de a obţine informaţii precise şi fiabile atunci când aveţi cel mai mult nevoie de ele», a adăugat Penna.
      Utilizatorii care se abonează la aceste alerte Twitter vor primi direct pe telefonul lor mobil mesaje expediate de conturile oficiale selecţionate.

      Un anumit număr de organizaţii din Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud au fost autorizate să expedieze acest tip de alerte, iar Twitter va extinde această posibilitate şi către alte «instituţii publice şi ONG-uri din lumea întreagă».
      Crucea Roşie americană, Agenţia federală de gestionare a catastrofelor (FEMA), Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi alte organizaţii similare fac parte din entităţile selecţionate pentru a trimite tweet-uri de alertă.
     Bridget Coyne, director la Twitter, reaminteşte faptul că această reţea de socializare a devenit în ultimii ani o platformă vitală de difuzare de informaţii, după tsunami-ul din Japonia, şi în Statele Unite după uraganul Sandy şi după atentatele cu bombă din timpul Maratonului de la Boston.
     După părerea ei, abonaţii interesaţi de folosirea acestor alerte sunt, de exemplu, agenţiile de securitate publică şi de menţinere a ordinii, agenţiile care administrează situaţia din teren după producerea unor catastrofe, guvernele locale şi organizaţiile private implicate în operaţiunile de ajutorare a populaţiilor afectate de catastrofe.


via | www.romanialibera.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.