Спорт и туризм
694

Locul magic ce te cheamă să-l vizitezi

11 фото
image
       Cinque Terre este una dintre comorile Italiei care se întinde pe 18 km de stînci crestate, de la Levanto pînă  în La Spezia. Cinci sate: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore – sunt delimitate de munți și acoperiți cu pîlcuri de măslini și viță de viecățărătoare. Aici, fermierii au dus o viață grea de-a lungul secolelor.
          Cinque Terre în traducere „Cele cinci pămînturi” a devenit o parte din patrimoniul UNESCO în 1997, în patrimoniu fiind inclusă și o zonă maritimă protejată. Cinque Terre a devenit parc national în 1999 (Parco Nazionale delle Cinque Terre). Crescătorii de viță de vie încă folosesc un sistem tip pîrghie pentru a se cățăra după struguri și pentru a-i coboră la bază. În unele cazuri, culeg strugurii cu ajutorul bărcilor. Dacă marginile terasate ale dealurilor nu sunt îngrijite, acestea pot aluneca, la propriu, în mare.
         Statutul de parc national a protejat zona de propagarea magazinașelor de suveniruri și a salvat-o de la distrugere. Mașinile și motocicletele nu sunt permise în sate, sate ce sunt interconectate printr-o rețea de cale ferată (fiecare la cca. 5 minute unul de altul, majoritatea distanței dintre ele fiind străbătută prin tuneluri). În sate, străduțeleintortocheate sunt străbătute de troleibuze. Autoritățile parcului adeseaînchid temporar căile de acces și aleile, atunci cînd numărul de vizitatori este prea mare, așadar este indicat pentru turiști să ajungă dimineața devreme.
          Ridicarea la statut de parc național a Cinque Terre a adus un beneficiu major și locuitorilor acestei zone, oferindu-le servicii medicale gratuite, acces mai ușor la medicamente, asistența socialăpentru copii și produse gratuite pentru cei în varsta. O asociație de tip cooperatist a fost înființată pentru fermieri în scopul îmbunătățiriirecoltei de busuioc, usturoi și muguri de pin, ingredientele ce stau la baza deliciosului sos pesto. Îl poți gusta în micilerestaurant locale împreunăcu vinurile albe din regiune, pește proaspăt și lămai dulce.

11 изображений

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.