Спорт и туризм
594

Introducere:Descoperim Nordul Moldovei (06/07/2012 - 07/07/2012)

53 фото
Gara Feroviară din or. Chișinău
image
Pregatirea pentru acest trip a ocupat o perioada de 2 saptamini, fiind intuita din anul trecut, ca o continuare a unei traditii vechi de a calatori prin locurile pitoresti ale plaiului natal.
 
Durata tripului a fost calculate in dependenta  posiblitatilor fiecarui participant. Ca rezultat s-a convenit sa purcedem la drum la data de 06/07/2012 pentru a reveni in Chisinau pe data de 15/07/2012.
 
Inceputul a fost pus cu o discutie a traseului si a locurilor “must see” din Nordul Moldovei, astfel a fost stabilite punctele principale pentru popas. Traseul convenit contine urmatoarele destinatii:
 
Frunze-Naslavcea-Verejeni-Lincauti-Mereseuca-Otaci-Calaraseuca-Ungur-Arionesti-Rudi-Tatarauca-Noua.
 
Lungimea traseului a constituit 40 km, cu o medie zilnica de 5 km prin locurile pitoresti ale Moldovei.
 
Urmatoarea intrebare cheie a fost discutarea produselor alimentare si cantitatea necesara pentru fiecare membru al echipei, in dependent de greutatea optima pe care o poate duce in spate un om in decursul perioadei planificate.
 
Prin urmare au fost selectate urmatoarele produse pentru jumatate de traseu, pentru a fi in continuare suplenite in Otaci:
 
·         Orez — 2kg
·         Hrisca – 1kg
·         Conserve: pateu 7 buc.; tonuri – 4 buc.; carne inabusita 5 buc. — 500 gr.
·         Macaroane – 1,5 kg
·         Rosii – 2 kg
·         Castraveti – 2 kg
·         Cartofi – 2 kg
·         Ceai – 50 pachetele
·         Cofe – 100 gr.
·         Mici – 3.5 kg (pentru prima zi)
·         Ceapa – 2 kg
·         Morkov – 1 kg
·         Usturoi – 1 kg
·         Piine  - 10 buc. (procurat in localitatile de stationare)
·         Zahar – 1 kg.
·         Sare – 1 kg
·         Ulei   — 1 litru.
·         Fructe
·         Bere – 10 litri
·         Condimente
 
Meniu planificate in decursul tripului.

 
·         Hrisca cu ton
·         Pilav cu carne inabusita
·         Paste fainoase cu carne inabusita
·         Cartofi copti
·         Peste copt
·         Supă
 
Dupa procurarea tuturor produselor planificate au fost strinse bagajele si procurate bilete la tren pentru a ajunge la prima destinatie – or. Frunze.
 
Bagajele deasemenea au fost pregatite dupa necesitate primordiala
 
·         Un complect de haine pentru vreme racoroasa
·         Un complect de haine pentru vreme calda
·         Rucsacuri pentru drumetie de 70 litri.(in caz de ploie se pune pelicula)
·         Saci de dormit — 6 buc.
·         Perelina de ploaie – 6 buc.
·         Izoprene – 6 buc.
·         Vesle pentru trip – vesela de metal, cana de metal, lingura, furculita(optional), cutit, farfurie adinca metalica, pentru 6 persoane.
·         Trusa medicala (una pentru tot grupul)
·         Slapi
·         Ghete
·         Corturi 3buc. (cite doi in cort si bagaje)
·         Gratar (optional)–
·         Ferestraul pliant
·         Bardita
·         Hirlet digenist
·         Scaune pentru pescuit
·         Diferite maruntusuri dupa necesitate (farfice, ata, ac, )
·         Echipament penru prins peste.
 
In continuare va prezentam un mic fotoset din prima zi a calatoriei.

To be continued...

Photo by Viorel Chihai & Petru Sula
 

53 изображения

  • Gara Feroviară din or. Chișinău
  • Gara Feroviară din or. Chișinău
Показать ещё фото ↓

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.