Спорт и туризм
629

Știați că croissantul a fost inventat în ….?

         Denumirea  franțuzească  nu-i  arată  originile  însă  croissantul a fost inventat în Austria. Purtînd numele de Kipferl  ceea ce în în limba  german înseamnă semilună, aceasta fiind și forma sa.  Strămoșul croissantului era de fapt un corn făcut din aluat, de cele mai multe ori simplu iar cu ocazia unor evenimente umplut cu nucă sau gemuri, prezent în viața austriecilor încă din secolul al 13-lea. 
           Croissantul apropiat de cel modern a apărut prima dată tot din mîinile unui austriac dar nu în țara sa ci la Paris unde  August  Zang  a deschis în 1839 o brutărie vieneză,  Boulangerie  Viennoise  pe  numele  ei, în inima orașului luminilor. Această brutărie care oferea clienților săi specialități austriece,  nclusiv Kipferl, a cunoscut un mare succes iar cornul a fost adoptat rapid de majoritatea brutăriilor franțuzești, primind și un nou nume: croissant.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.