Спорт и туризм
576

Știați că acul de siguranță a fost ….?

          Nevoia de bani l-a îndemnat pe americanul Walter Hunt să inventeze acul de siguranță. Dar nu dorința de a deveni bogat ci aceea de a-și plăti o datorie de 15 dolari unui prieten. Hunt, mecanic de meserie, a creat acul de siguranță dintr-o sîrmă de 20 centimetri, a schițat modelul pe hîrtie și l-a patentat la Oficiul pentru Invenții din Statele Unite, în 10 aprilie 1849.  În ziua următoare Hunt a vîndut patentul unui industriaș contra sumei de 400 de dolari, plătindu-și datoria de 15 dolari și păstrînd restul pentru sine.
          Tot Hunt a inventat stiloul, rezervorul de cerneală, mașina de cusut, ascuțitorul de cuțite, mitraliera, velocipedul, plugul de gheață și spărgătorul de gheață  dar o parte dintre ele i s-au părut suficient de naturale încît sa nu le patenteze sau, mai ciudat, ca să nu producă somaj în rîndul angajaților din industria textilă, cum a fost cazul invenției mașinii de cusut.
         Dar mai  trebuie  de menționat că în acele vremuri invențiile erau numeroase pentru că era plină revoluție tehnologică iar inventatorii se adresau celor mai apropiate oficii de invenții și brevete care le acordau  protecție  doar  pe teritoriul pe care aveau jurisdicție. Poenaru, despre care am scris că inventat stiloul cu rezorvor  și-a brevetat  invenția sa în  1827 la Viena și Paris. Walter Hunt a facut-o la New York în 1849.  La vremea  aceea  practic  fiecare  dezvoltare a unui produs existent era un alt produs care putea fi brevetat în altă parte.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.