Спорт и туризм
1010

7 trasee montane foarte extreme

14 фото
El Caminito Del Rey (Spania)
image
       Amator  sau  nu de adrenalină fiecare traseu montan din cele 7 vă  poate oferi o  porție bună de adrenalină și o experiență unică și de neuitat, o provocare careia puțini o pot accepta…

  1. Traseul montan El Caminito Del Rey (Spania)        
                  Nevoia de adrenalină a impîns pe aventurieri în sudul Spaniei pentru a trăi o experiență unică pe drumurile vechi de peste 110 ani ai rutei El Caminito Del Rey.  Nu trebuie să fii un alpinist experimentat, singurele condiții sunt impuse de vîrsta limită de 12 ani și foarte important să nu ai rău de înălțime. Traseul, de asemenea cunoscut și sub numele de Calea Regelui, a fost construit inițial în 1905 pentru muncitorii dintre cele doua hidrocentrale între care se afla să se poată deplasa mai ușor, dar a fost închis oficial în anul 2000, după ce doi alpiniști au murit în încercarea lor de a-l traversa.

2.Traseul montan Huashan (China)

        Huashan este situat în apropiere de colțul de sud-est al secțiunii Ordos din bazinul Fluviului Galben, la sud de valea rîului Wei, la capătul estic al Munților Qinling, din sudul provinciei Shaanxi. Este o parte din lanțul muntos Qin Ling ce împarte nu numai regiunea Shaanxi de la nord la sud ci și întreaga China. Există două trasee pe care se pot traversa munții, cel mai mic dintre ele cuprinde cele cinci vîrfuri montane majore. Cel mai popular însă este traseul tradițional Hua Shan Yu, construit pentru prima oară în secolul al III-lea și cu numeroase extinderi mai ales în timpul dinastiei Tang.
           Pericolul te pîndește la tot pasul, mergînd pe un traseu montan expus căderilor de pietre, un traseu îngust cu secțiuni abrupte, traseu foarte recunoscut pentru riscul major de accidente. Datorită faptului că turismul în China a explodat după anii 1990, iar accesibilitatea muntelui a crescut considerabil după instalarea telecabinei  și numărul de vizitatori a crescut proporțional. În ciuda măsurilor de siguranțe adoptate prin tăierea în piatra de trepte pe porțiunile traseului foarte abrupte, lărgirea potecilor foarte înguste precum și adăugarea de balustrade, numărul deceselor pe dificilul traseu montan continua să crească.

3. Traseul montan pînă la școala aflată la 1500 înălțime (China)
          Copiii din satul Gulucan (vestul Chinei) își riscă viața în fiecare zi în drumul lor pînă la școală, drum ce implică traversarea unei porțiuni sculptate în munte foarte îngustă la numai puțin de 1500 m înălțime. Este singura cale de a ajunge la școala, o construcție cu cinci camere de beton apreciată ca fiind cea mai bună construcție din sat.

4. Traseu montan Roche Veyrand (Franța)
        Franța, o țară recunoscută de dependenții de adrenalină pentru numeroasele ei trasee montane speciale, aproximativ 120 la număr, variind de la trasee ușoare accesibile oricui la unele dintre cele mai dificile și mai provocatoare. Roche Veyrand  este  cu  siguranță  un  bun  exemplu  ce  se  încadrează  în categoria traseelor dificile. Traseul este situat în St. Pierre d’Entremont, din regiunea Rhône-Alpes, care se întinde în partea de sud-est a tării

5. Traseul montan Ebenalp (Elveția)
          O călătorie înapoi în timp, la peșterile preistorice  Ebenalp din Wildkirchli, o experiență unică în viață atît pentru tineri cît și pentru bătrîni. Traseul ce începe în stația montană Ebenalp și duce către peșteri se parcurge în aproximativ 20 de minute.

6. Noul traseul montan Yueyang (China)
       Faceți cunoștință cu o armată uimitoare a Chinei de “spidermani”, care își riscă viața pentru a consturi un traseu pitoresc la 300 de metrii deasupra solului. Cu nimic mai mult decît un ham de siguranță  și un picior sprijinit pe piatra muntelui, muncitorii construiesc noul traseu în faleza de sute de metrii a muntelui, un traseu de numai un metru lățime și fără parapet, în Yueyang, provincia Hunan.
        Cu betonul făcut la sol și ridicat la înălțime cu ajutorul unor cabluri  pe scripeți, Zhang Bin, seful echipei de constructori declară: “Muncitorii ce construiesc traseul de-a lungul falezei trebuie să fie stabili cel putin psihologic”.

7. Traseul montan Moher (Irlanda)
         Pentru toți ce doresc sa experimenteze o senzație de neuitat, nu au voie să refuze o ocazie de a străbate traseul Moher, iar pentru cei pasionați de mountain bike și dispuși să călătoarească pînp acolo, există o noua provocare, cel mai periculos traseu montan cu bicicleta de pe această planetă. Dominînd la o înaltime de 700 de metrii deasupra oceanului Atlantic, stîncile Moher situate în apropiere de fermecătorul oraș  Doolin, Clare, Irlanda, vă vor oferi o experiență unica în viață.
 
 
 
 

14 изображений

  • El Caminito Del Rey (Spania)
  • El Caminito Del Rey (Spania)
  • Huashan (China)
  • Huashan (China)
  • Ebenalp (Elveția)
  • Ebenalp (Elveția)
  • Biking The Cliffs Of Moher
  • Biking The Cliffs Of Moher

1 комментарий

avatar
wow...brr, e strasnic, dar as pleca sa dau o privire din cer Cool
+1
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.