Спорт и туризм
827

Exerciții care ard caloriile mai mult decât alergatul


Mulți dintre noi suntem fani ai alergatului, pentru că este un mod simplu de a arde calorii, dar ne ajută și să scăpăm de stres. Există însă exerciții mai eficiente decât alergatul.


Ciclismul

Mersul ușor pe biciletă ajută la arderea caloriilor, însă cel mai eficient este ciclismul făcut într-un ritm alert. Asta pentru că poți arde până la 1000 de calorii într-o oră.

Trebuie însă să știi că numărul de calorii arse depinde și de nivelul tău de pregătire fizică. Poți să alegi și să faci trasee cu bicicleta în zone de deal și de munte, în zilele de weekend.

Dacă îți planifici un traseu montan, vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul.


Săriturile cu coarda


Îți mai aduci aminte de jocul din copilărie în care săreai coarda? Ei bine, acesta este foarte sănătos și poate fi folosit pentru a arde calorii. Săriturile moderate te ajută să scapi de până la 13 calorii pe minut.

În timp ce sari coarda sunt lucrate mai multe grupe de mușchi decât în timpul alergatului. De asemenea, te ajută și să capeți un mai bun echilibru și o coordonare a mișcărilor.


Flotările

Un alt tip de exercițiu pe care îl poți face oriunde și care te ajută să-ți modelezi mușchii și să arzi calorii îl reprezintă flotările. O persoană care cântărește 80 de kilograme poate să ardă 1,43 calorii la fiecare flotare pe care o face, arată specialiștii.

Ca să fie eficiente, flotările trebuie făcute într-un ritm alert. Este indicat să faci o repriză de câte 10 flotări, ca să ai succes. Concluzia aparține unui studiu prezentat la reuniunea anuală a reprezentanților Colegiului de Medicină Sportivă din America.


Înotul

Un sport care îți pune toți mușchii în mișcare este înotul. Te ajută dacă ai probleme cu coloana vertebrală și este o cale simplă de a scăpa de calorii. Într-o oră, poți topi peste 600 de calorii.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.