Спорт и туризм
920

Motive să-ţi petreci vacanţa în Australia


Odată ce ajungi să vezi magicul loc care poartă numele de Australia, îţi vei aminti de el pentru totdeauna. Aici, turiştii se pot bucura de plajele albe, de spectaculoasele spaţii deschide, de casade, păduri misterioase şi oraşe absolut superbe. Să nu uităm de simpaticele animale, dar mai ales de turiştii care sunt foarte ospitalieri.

Iată cu listă cu câteva mnotive să-ţi petreci vacanţa de vară în Australia.

Sydney Opera House (Casa Operei din Sydney). Considerată ca fiind cel mai bun exemplu al arhitecturii moderne, unica “scoică” a devenit chiar un sibol al continetului.

Sydney Harbour Bridge (Podul Portului Sydney). Este unul dintre cele mai mari poduri din Sydney şi cel mai arcuit pod din lume. Acesta deţine un muzeu şi un punct de observare, numit Pylon Lookout şi se regăsesc într-unul dintre turnurile podului. Vizitatorii se pot bucura de privelişti spectaculoase şi de centrul oraşului.

Cei 12 apostoli. Stâncile massive sunt localizate chiar în Porul Campbell al Parcului Naţional, în apropierea marelui drum de-a lungul oceanului.

Cascadele orizontale. Australia este cunoscută pentru minunatele sale cascade, iar printre acestea se numără şi cascadele Russell şi Mitchell, care sunt cascade orizontale.

lume a cangurilor. Atât cei mici cât şi adulţii se vor bucura de minune atunci când vor ajunge în rezervaţia natural sau în parcurile natural care ocupă o treime din continent, acestea fiind populate de văi şi stânci, dar şi de şopârle, urşi koala, pinguini, bufniţe şi, bineînţeles, canguri.

Uluru. Deşi este greu de crezut, specialiştii spun că Uluru are o vechime de 680 de milioane de ani. Stânca de o culoare maro-portocaliu este localizată chiar în cenrul Australiei, având lăţimea de 3.2km şi înălţimea de 348m. În lateralele stâncii se pot găsi foarte multe peşteri care conţin diferite picturi pe piatră, iar turiştii pot vedea diferite ritualuri ale nativilor.

Lacurile Hillier şi McKenzie. Lacul McKenzie este considerat ca fiind cel mail impede lac din lume, iar un alt lac faimos pentru aspectul său este lacul Hillier, apa fiind roz.

Acvariul din Sydney. Durează aproximativ 3 sau 4 ore să vizitezi acest acaviu, totodatp, acesta fiind împărţit în diferite zone tematice.

Valea Giganţilor. Poţi avea parte de o călătorie extraordinară printre vârfurile copacilor vechi de mai bine de 400 de ani, la o înălţime de 40m.

Nisipurile de Aur. Atât de multe roci galbene, aşezate într-un loc misterios exact ca un puzzle. Se pare că acestea au fost create natural din elemente precum apă, pământ, foc şi aer.

Marele drum de-a lungul oceanului. Ţi s-a întâmplat vreodată să visezi la o călătorie pe un drum de-a lungul oceanului Pacific? Ei bine, îţi poţi îndeplini visul făcând acest lucru în statul Victoria. Drumul are o lungime de 243km, iar limita de viteză cu care poate fi parcurs este de 80km/h.

Grădinile zoologice. Peste 340 de specii de animale pot fi văzute la cea mai cunoscută grădină zoo din Australia: Taronga Zoo.

Festivalul Vivid. Acesta este un festival de lumini care are loc în Sydney la începutul iernii. Apropo, în Australia iarna începe în luna iunie.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.