Спорт и туризм
827

STUDIU. Câinii empatizează cu persoanele care plâng

     Câinii empatizează cu oamenii care plâng, fie că este vorba de persoane apropiate sau nu, se arată într-un studiu recent, citat de Daily Mail. Doctorii Deborah Custance şi Jennifer Mayer, de la Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Londra, au urmărit 18 câini, pe care i-au pus faţă în faţă cu patru oameni (familiari sau nu), aceştia pretinzând că plâng sau purtând o coversaţie normală.
 
      Specialiştii au analizat reacţiile câinilor şi au observat că niciun animal nu a reacţionat la discuţia oamenilor, însă când aceştia s-au prefăcut că plâng, câinii s-au apropiat de ei şi au încercat să-i atingă.
 
      ”Nu există preferinţe la câini, ei se apropie de orice om aflat în suferinţă, indniferent de identitatea lui. Câinii au răspund la emoţiile oamenilor, nu la propriile nevoi, fapt care a subliniat un comportament uman, asemănător oamenilor care vor să aline durerea altora”, a declarat Mayer.

via| Daily Mail 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.