Спорт и туризм
905

Insula Paştelui – atracţie şi fascinaţie pentru europeni


Insula din sud-estul Oceanului Pacific cu numele de Insula Paştelui (Rapa Nui) reprezintă de ani de zile o fascinaţie pentru europeni, datorită statuiilor gigant.

Insula este situată în cel mai sud-estic punct al triunghiului polinezian şi reprezintă un teritoriu special al statului Chile, anexat în 1888. Această mică insulă a devenit faimoasă pentru cele 887 de statui monumentale, denumite moai, pe care le are amplasate de-a lungul coastei.

În jurul acestor statui au existat numeroase legende, pentru că nimeni nu putea explica cum au apărut. Se pare că statuiile au fost create de către primii locuitori ai insulei, deşi au nişte dimensiuni gigantice. Uimirea a fost cu atât mai mare când, de curând, s-a aflat că statuiile au şi corpuri.

Insula Paştelui este considerată de către UNESCO drept patrimoniu universal, iar cea mai mare parte a insulei a fost declarată Parc Naţional (Parcul Naţional Rapa Nui).

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.