Спорт и туризм
649

Greșeli frecvente în timpul exercițiilor fizice


În ciuda programului extrem de încărcat și a numeroaselor task-uri profesionale, ai reușit să-ți găsești timp să mergi la sala de fitness. Este minunat Însă, acesta este însă doar primul pas. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să înveți să faci antrenamentele corect, în caz contrar, rezultatele nu vor fi cele la care ai visat atât de mult timp.

Greșelile frecvente în timpul exercițiilor fizice sunt numeroase. Iată câteva dintre acestea: Una dintre cele mai mari greșeli frecvente din timpul exercițiilor fizice este faptul că multe dintre femeile care au venit într-o sală de fitness sar peste perioada de încălzire.

Nu se face încălzirea, printre greșelile frecvente în timpul exercițiilor fizice

Dacă vei proceda și tu în acest mod, nu vei reuși decât să te expui accidentărilor. De exemplu, în cazul exercițiilor pentru reglarea activității cardiace, creșterea frecvenței cardiace poate fi prea mare. Pe de altă parte, dacă nu te-ai încălzit înainte de a începe cu programul pentru ridicarea greutăților, există riscul de ruptură sau întindere musculară. Este bine de știut că aceste probleme nu trec foarte ușor.

De asemenea, numeroase femei care revin într-o sală de fitness după o vreme îndelungată, încearcă încă de la prima oră să recupereze timpul pierdut. Ele își supraestimează capacitatea la efort și își propun antrenamente de o oră și jumătate, dar și exerciții mult prea dificile, crezând că dacă atunci când veneau frecvent la antrenamente le puteau face și acum se va întâmpla la fel. Din păcate, acest lucru nu se aseamănă cu mersul pe bicicletă. Este bine să începi cu 40 de minute de antrenament, maximum. Pentru început sunt recomandate exercițiile ușoare, iar cu timpul puteți să le creșteți gradul de dificultate. Asta nu înseamnă că trebuie să îți alegi doar aparatele care îți plac. De exemplu, dacă nu îți place să alergi pe bandă, nu o înlocui cu aparatul tău preferat: bicicleta. O să te poți lăuda că ai mers o oră pe bicicletă, dar nu-ți va fi de mare folos și în lupta cu kilogramele în plus. Ieși din zona de confort. Începi cu doar 3 minute de bandă, iar la următorul antrenament încearcă să alergi timp de șase minute și tot așa.


Greșeli frecvente în exercițiile fizice: se lucrează doar cu aparatele preferate

Așa cum am spus și mai sus, nu lucra doar cu aparatele preferate. Pentru a avea un corp armonios, trebuie să acorzi atenție în egală măsură tuturor grupelor de mușchi.

Același program iar și iar — și acest aspect reprezintă una dintre greșelile frecvente în timpul exercițiilor fizice. Degeaba faci antrenamente zi de zi dacă repeți la nesfârșit aceleași exerciții. Încearcă să-ți diversifici exercițiile și să introduci măcar unul nou, în fiecare săptămână. Doar așa îți vei crește rezistența la efort.

O altă greșeală frecventă în exercițiile fizice este și alergarea la banda în plan înclinat.

Este adevărat că se obțin rezultate mai rapide cu ajutorul benzii de alergat atunci când se înclină unghiul. Însă, acest lucru nu-l poți face încă de la primele antrenamente. În cazul în care banda de alergat este înclinată prea mult, se pune tensiune mare asupra spatelui, șoldurilor, gleznelor. Începătorii ar trebui să renunțe la orice înclinare.

Printre greșelile frecvente în exercițiile fizice este și faptul că aparatele de forță nu sunt folosite corect. Acestea sunt concepute să fie adecvate pentru persoane de toate formele și taliile. De aceea, trebuie să le ajustezi pentru a ți se potrivi, dacă vrei să ai rezultate, dar și să eviți accidentele. De exemplu, prin folosirea unui aparat pentru extensia picioarelor reglat incorect, va apărea solicitarea genunchilor.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.