Спорт и туризм
608

Beneficiile mersului pe bicicletă


Mersul pe bicicletă nu este doar o modalitate plăcută de petrecere a timpului liber, ci aduce și nenumărate beneficii asupra sănătății.

Descoperă câteva dintre acestea!

Cei care au obiceiul de a pedala cu regularitate îmbătrânesc mai greu decât cele care nu au acest obicei.

Antrenează inima

Persoanele care obișnuiesc să meargă cu bicicleta sunt mai puțin predispuse afecțiunilor cardiace,. Asta pentru că mersule pe bicicletă duce la o mai bună oxigenare a organelor. Inima pompează mai mult sânge şi oxigen către ţesuturi. Potrivit unor studii, reduce la jumătate riscul unui atac de cord.

Reduce riscul de apariţie a astmului

Această activitate este o bună modalitate de prevenire a afecţiunilor respiratorii, precum astmul și bronşita. De asemenea, crește capacitatea de efort fizic. De asemenea, este un mod de a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce înseamnă că te ferește de apariția sindromului picioarelor umflate, dar scade și riscul apariției varicelor.

Scade riscul de apariție a osteoporozei

Persoanele care obișnuiesc să meargă pe bicicletă cu regularitate au un risc mai scăzut de a dezvolta osteoporoză. Reprezintă, de asemenea, o bună metodă de a-ți întări musculatura inferioară. Este, de asemenea, de ajutor în ceea ce privește articulațiile de la nivelul genunchilor.

Te ajută să te concentrezi mai bine

Ca orice activitate fizică, mersul pe bicicletă te ajută să te eliberezi de stre, ceea ce înseamnă că îți crește capacitatea de concentrare.

În timpul mersului cu bicicleta corpul eliberează endorfine, substanţe cunoscute ca „hormonii fericirii“.

Combate oboseala

Un alt beneficiu al mersului pe bicicletă este combaterea oboselii. Cercetătorii americani de la Universitatea din Georgia spun, potrivit unui studiu mai vechi, că trei şedinţe pe săptămână a câte 25 de minute de mers cu bicicleta ajută la combaterea oboselii.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.