Спорт и туризм
950

Ce să mănânci înainte de alergare


Nu avem timp să facem mişcare, mâncăm dezordonat şi ne stresăm din ce în ce mai mult. Specialiştii ne avertizează că acest stil de viaţă ne pune în pericol sănătatea și ne îndeamnă să alergăm.

De ce este bine să alergăm? Alergarea este o formă de mişcare complexă şi completă, care îţi antrenează toţi muşchii corpului în numai 20-30 de minute, îţi protejează inima şi menţine colesterolul în limite normale.

În plus, chiar și persoanele în vârstă pot practica alergarea ușoară combinată cu reprize de mers şi respiraţie, la fel şi persoanele care anterior acestui antrenament nu au practicat niciodată vreun sport.

Totodată, este foarte important să mănânci înainte de orice antrenament fizic (cu 2 ore înainte), pentru a face plinul de energie. În caz contrar, organismul va rămâne fără energie iar pentru a se reface va transforma o parte din ţesutul muscular în glucoză.

Iată, așadar, ce alimente poți consuma înainte de alergare!


Ce să mănânci înainte de alergare: carbohidrați
Înainte de alergare ai nevoie de o porție generoasă de carbohidrați — fulgi de ovăz, pâine integrală cu semințe, orez integral sau paste făinoase integrale, alături de lapte sau iaurt, ouă, carne sau pește. Aceste combinații îți vor oferi porția de energie pentru antrenament.

Ce să mănânci înainte de alergare: glucide
Cea mai bună sursă de glucide sunt fructele, însă trebuie să le consumi separat, cu 30 de minute înainte de a te apuca de alergat.

Astfel poți consuma o banană, 1-2 mere sau o portocală. În plus, pe lângă aportul de glucide, aceste fructe conțin un aport mare de apă și vitamina C.

Ce să mănânci înainte de alergare: apă sau sucuri naturale
Pentru a evita deshidratarea organismului în timpul alergării, bea apă înainte, dar și în timpul antrenamentului (250 ml de apă la fiecare 15-20 de minute) şi imediat după terminarea lui.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.