Спорт и туризм
659

Asa se traieste in "inima lumii", la peste 4000 de metri altitudine! Fara cuvinte...


Departe de agitatie, de jungla urbana si zgarie-nori. O liniste perfecta. Coplesitoare. Oraselul Larung Gar se afla la peste 4000 de metri altitudine. Ai de mers 15 kilometri daca vrei sa ajungi la prima urma de civilizatie: regiunea Sertar, din Tibet. Dar nici aici nu e “floare la ureche”…

Haideti sa poftim intr-o poveste magica…

Daca vrei sa ajungi in Sertar, trebuie sa ai curaj si rabdare, pentru ca se ajunge foarte greu, iar drumurile sunt dificile. Cel mai apropiat oras se numeste Chengdu si se afla la 650 de kilometri si la 15 ore de mers cu masina.

Wanson Luk, un fotograf dornic de senzatii tari, a vazut din intamplare o imagine din acest loc si a fost fermecat instantaneu. A vrut cu orice pret sa vada cu ochii lui tot. Fiecare coltisor, fiecare persoana, fiecare coliba. Asa ca a pornit intr-o aventura de neuitat.

Wanson a inchiriat o masina din Chengdu si a calatorit o zi si jumatate pentru a ajunge in Larung Gar, insa tot efortul a meritat din plin! Desi a stat doar 24 de ore aici, a vazut mai multe decat altii intr-o viata. A vizitat, s-a plimbat, a admirat peisajul si s-a bucurat de fiecare clipa in “inima lumii”.

In Larung Gar traiesc aproape zece mii de suflete. Toti si-au dedicat viata credintei, in ciuda saraciei cu care se confrunta zi de zi. In mijlocul orasului este un zid care desparte femeile de barbati. Oamenii stiu foarte bine ca nu au voie sa depaseasca zonele amenajate special. Singurul loc in care privirile lor se intalnesc este centrul de rugaciune: Institutul Buddhist Larung Gar, cel mai mare lacas de acest fel din lume.
0 комментариев

Автор топика запретил добавлять комментарии