Спорт и туризм
866

Sophia, coarda care inregistreaza numarul sariturilor efectuate


Gadgeturile fitness si aplicatiile care vin odata cu acestea se bucura de un succes tot mai mare in randul populatiei, asa ca a fost, probabil, doar o chestiune de timp inainte ca echipamentele inteligente sport sa isi faca aparitia. Unul dintre primele accesorii sportive este Sophia – o coarda elastica inteligenta, care se conecteaza, prin wireless, la o aplicatie speciala si care inregistreaza numarul sariturilor, caloriile consumate si iti permite sa iti fixezi obiecte, prin care se va reflecta progresul.

Toate componentele electronice ale dispizitivului Sophia sunt incorporate in manerele coardei. Prin wireless, via Bluetooth, se va conecta automat la aplicatia proprie, disponibila pentru iOS si Android. Datele obtinute pot fi stocate si offline, urmand ca apoi, atunci cand smartphoneul va dispune de o conexiune la internet, informatiile sa fie uploadate in aplicatie. De asemenea, numarul sariturilor efectuate este afisat si pe un ecran OLED mic, care se afla pe unul dintre manere.

In interiorul manerelor se afla un accelerometru triaxial si un modul optic, ambele proiectate pentru o mai mare precizie in ceea ce priveste activitatea de urmarire. Echipa din spatele Sophia, FitFox, au construit manerele astfel incat acestea sa fie ergonomice. Potrivit campaniei Kickstarter, acest design se plia mult mai bine pe orice tip de mana. Coarda in sine este disponibil in doua variante, prima fiind construita dintr-un cordon de mare rezistenta, in timp ce a doua este din piele.


Aplicatia care functioneaza in tandem cu gadgetul dispune de mai multe functii, nu doar de cea destinata urmaririi activitatii fizice. Astfel, Sophia iti ofera posibilitatea de a participa la intreceri, gandite sub forma unor jocuri. Poti, pe de-o parte, sa concurezi impotriva ta, fixandu-ti in fiecare zi un numar minim de sarituri si marindu-l treptat, iar pe de alta parte, iti poti provoca prietenii la diverse competitii, in acest fel motivandu-va reciproc.

Sophia poate fi achizitionata in schimbul unei sume de € 29 (aproximativ 120 RON), in acest pret nefiind incluse taxele de transport.

via | http://digipedia.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.