Спорт и туризм
908

Varful Omu, muntele cu nume de om


Aflat la 2507 metri, Varful Omu este al unsprezecelea varf muntos din Romania, dar, totodata, si cel mai inalt loc din tara, populat permanent. Aici se afla o cabana si o statie meteorologica. Legendele care au dat numele acestui varf sunt numeroase si la fel de misterioase. Denumirea, in acest caz, este una abstracta, „Omu“, fara o corelatie cu un fenomen natural sau vegetativ.

De asemenea, varful muntos a fost asociat cu vechii daci si existenta, pe acest loc, a unui vechi sanctuar plin de energii speciale, vindecatoare.

Una dintre povestile asociate cu Varful Omu este a unui pastor care s-a ratacit in masivul Bucegi si a ajuns pana in varful cel mai inalt al muntelui. Nici chiar de la aceasta inaltime nu a putut, insa, sa se orienteze, asa ca, furios, a inceput sa blesteme. Drept pedeapsa, Dumnezeu l-a transformat intr-o stanca, care se poate vedea si astazi, iar de atunci numele acestui varf a fost Omu (om), potrivit 2012en.ro.

Aceeasi stanca este izvorul unei alte legende. Doar o data pe an, in asfintitul din noiembrie, stanca isi lasa umbra pe platou, desenand o imagine umana, de unde si numele „Omu“. Masivul Bucegi, din care face parte si Varful Omu, ocupa o suprafata de circa 300 km patrati, pe teritoriul judetelor Dambovita, Prahova si Brasov. Este ca o cetate naturala, cu incinta suspendata la 1600 – 2500 m, sprijinita de abrupturi puternice.

via | http://turism.bzi.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.