Спорт и туризм
653

Polii magnetici ai Soarelui, aproape inversați

      Fenomenul de inversare a polilor magnetici ai Soarelui se apropie de final. Polaritatea emisferei nordice a Soarelui s-a inversat deja, iar cea a emisferei sudice urmează cât de curând. Activitatea solară afectează Pământul, producând perturbări ale tehnologiei, cum ar fi sistemele GPS și rețelele electrice.

     La fiecare 11 ani, cele două emisfere ale Soarelui își inversează polaritatea, creând un efect de undă care poate fi resimțit în cele mai îndepărtate regiuni ale sistemului solar.
    «Polii Soarelui se inversează, iar acest lucru este un proces pe scară largă, care are loc de mai multe luni, dar se produce o dată la 11 ani. Petele solare se întind, făcând câmpul magnetic al Soarelui să migreze de la ecuatorul astrului spre unul dintre polii săi.

    După modul în care se produce această inversare, câmpul magnetic al Soarelui se reduce la zero și apoi își schimbă polaritatea», a declarat Todd Hoeksema, fizician la Universitatea Stanford.

Activitate solară crescută

     «Când se produce această inversare, ea ne afectează și pe noi pe Pământ, deoarece nu numai că nu vom mai vedea razele cosmice, dar există o mai mare activitate solară. Această vine și afectează câmpul magnetic al Pământului.

     Câmpul magnetic al planetei afectează tehnologia de pe Pământ, precum sistemele GPS și rețelele electrice. Vedem, de asemenea, efecte și asupra altor planete. Se produc furtuni pe Jupiter, aurore pe Saturn și toate acestea datorită activității Soarelui», a explicat fizicianul.


via | www.ziare.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.