Спорт и туризм
538

Cea mai ucigătoare toxină din lume: 14 grame pot ucide toată omenirea

      Cercetătorii din California au anunțat că au descoperit substanța cea mai toxică din câte se cunosc, dar nu pot da detalii întrucât până în prezent nimeni nu cunoaște un antidot împotriva respectivei toxine.
       Problema este că, dacă otrava ajunge în mâini criminale, sau numai iresponsabile, nimeni nu cunoaște vreun mijloc de apărare și folosirea ei ar putea produce o adevărată catastrofă.
       Pentru a ucide un adult, este suficientă o cantitate de 0,000000002 grame de substanță, sau altfel pusă problema, un gram de substanță poate ucide 500.000.000 persoane, iar 14 grame de substanță sunt suficiente pentru a ucide toată populația globului, potrivit Factroom.

    În aceste condiții, rezerva cercetătorilor de a ține strict secrete orice informații privind descoperea sunt mai mult decât justificate. Singurele informații pe care cercetătorii le-au făcut publice privesc denumirea pe care au dat-o substanței și clasa în care se încadrează.

       Otrava se numește toxina botulinică și este o neurotoxină de tipul proteinelor. Din clasa respectivă, au mai fost descoperite până acum și alte 8 tipuri de toxine, dar niciuna n-are puterea ucigătoarea acesteia.


via | www.realitatea.net

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.