Спорт и туризм
935

Cele mai inteligente rase de câini din lume

        Câinii sunt companioni loiali, care se atașează foarte repede de stăpâni. Aceste animale de companie au nevoie de afecțiune, atenție, îngrijire și activitate fizică. Știai că unele rase de câini sunt mai inteligente decât altele?
      Trebuie să menționăm că cele mai inteligente rase de câini sunt și cele mai active. Iată o listă a celor mai deștepte 10rase de câini din lume, potrivit Care2.com:
 Border Collie

      Border Collie este pe primul loc datorită inteligenței lor extraordinare și energiei pe care o emană. Câinii din această rasă se simt cel mai bine alături de stăpâni activi, cu care se pot antrena.
 
 

Poodle

       Ușor de dresat și ascuțiți la minte, câinii din rasa Pudel sunt ascultători și de aceea au fost cooptați chiar la spectacolele de circ. Dacă este lăsat singur, pradă plictiselii, acest câine poate fi deosebit de creativ în ceea ce privește identificarea unor modalități de a se juca.
 

Ciobănesc german

      Inteligent, curajos și protector, ciobănescul german învață ușor comenzile după numai câteva repetiții. Sunt adesea folosiți ca și câini de pază, câini de poliție și chiar au fost antrenați de armată pentru salturi cu parașuta.
 

Golden Retriever

      Cânii din rasa  Golden Retriever sunt foarte apreciați pentru inteligenta lor. Foarte ușor de educat și dresat, pot învăța bine mai mult de 200 de comenzi. Loiali, iubitori și răbdători, aceștia au în permanență nevoie de atenție. Sunt ideali dacă îți dorești un tovarăș jucăuș pentru copilul tău.
 

Doberman Pinscher

      Grație unui curaj înnăscut, acest câine este unul dintre cei mai populari câini de pază și protecție. Foarte inteligenți, ei pot fi ușor de educat și dresat. Această rasă de câini nu este potrivită pentru familiile cu copii mici. Dacă nu este educat și dresat, Dobermanul poate deveni agresiv.
 

Ciobănescul de Shetland

     Shetland, un alt câine ciobănesc extrem de inteligent, învață cu ușurință noi comenzi fără a fi necesar prea mult antrenament. Acești câini sunt devotați familiei, sunt afectuoși, ascultători și dornici să învețe lucruri noi.
 

Labrador Retriever

       Labradorul este cea mai populară rasă de câini aleasa de multe familii cu copii. Este cunoscut pentru inteligența sa, afecțiune, răbdare, calități care îl recomandă drept un companion perfect pentru familiile cu copii. Pot fi ușor dresați și de aceea sunt folosiți în misiunile de căutare și salvare, în munca de teren a polițiștilor dar și pentru a însoți persoanele cu handicap.
 

Papillon

        Sunt foarte drăgălași, datorită urechilor în formă de fluture. Dar acest câine drăgălaș este mai dur și mai puternic decât pare. Deși au un corp mic, câinii din rasa Papillon sunt atletici și rezistă plimbărilor lungi. Sa nu uitam că pot fi învățați să își facă nevoile în litieră; un mare plus!
 

Rottweiler

       Rotwailerul este un câine ușor de dresat și educat, foarte devotat stăpânului sau. Sunt renumiți pentru curaj și sunt folosiți ca și câini de pază.
 

Caine de cireadă Australian

        Este un câine foarte inteligent care se ocupă cu controlul și mânatul turmelor. Calitățile principale sunt inteligența excepțională, vigilența și loialitatea față de stăpân. Sunt agili, puternici, activi fizic și mental. Partea mai puțin bună este că se plictisesc repede și fac multe prostii din dorința de a experimenta lucruri noi.

via | lifestyle.bzi.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.