Спорт и туризм
766

Destinații delicioase din Europa

       Vrei săte simți ca Willy Wonka într-o fabrică de ciocolată sau mai degrabă să descoperi secretele din spatele brânzeturilor faimoase din Franța? Tururile culinare prin marile fabrici producătoare din Europa pot fi escapadă gustoasă a vacanțelor tale.
       Daca pe lista obligatorie a plăcerilor de vacanță intră și degustările culinare, îți propunem să duci experiența la un alt nivel în concediul următor. Descoperă cum sunt preparate delicatesele culinare locale în fabricile producătoare care își deschid porțile și pentru turiști.
 Feerie cu ciocolată la Fabrica Cadbury — Birmingham, Marea Britanie


      Pentru cei care vor să redevină copii măcar pentru o zi sau pentru cei care sunt doar fani ai ciocolatei, fabrica britanică Cadburyeste o experiență unică. Este un adevărat ținut al minunilor care seamănă izbitor cu imaginile filmuluiCharile și Fabrica de ciocolată. Nu ai fi surprins să dai peste Willy Wonka în această vizită. Turul cuprinde o istorie a ciocolatei de la boabele de cacao, până la delicatesele de azi. Iar dacă îți programezi vizita într-o zi de joi, vei plăti un singur bilet pentru două persoane.
    


   Un tur cu cele mai bune brânzeturi la Roquefort Société — Roquefort-sur-Soulzon, Franța


       Fabrica Roquefort Sociétégarantează un tur delicios care acoperă toate fațetele producerii acestui tip de brânza. Vizitatorii vor vedea un film despre procesul de fabricare a brânzei Roquefort, iar finalul turului se va face cu o degustare a celor mai populare sortimente ale companiei: Roquefort Société 1863, Caves Baragnaudes și Cave des Templiers. În iulie și august fabrica oferă și un tur nocturn al pivnițelor.
 

Bomboane bune la Perugina, Italia

         Producătorul faimoaselor bomboane italiene Baci estefabrica din Perugina. Aici se fac de peste un secol, pe baza aceleiași rețete, delicii dulci cu miez de alune de pădure și înveliș de ciocolată neagră. Turiștii sunt invitați la un tur al fabricii începând cu muzeul unde vor afla cum se transformă boabele de cacao în ciocolată, cum a început afacerea în 1907 și vor vedea cum au evoluat produsele și reclama lor în ultimii 100 de ani. Fiți siguri că nu veți pleca fără să gustați din produsele fabricii.
 

Cea mai bună brânză elvețiană la Maison du Gruyère — Pringy-Gruyères, Elveția

       Pregătește-te să îți delectezi simțurile cu cele mai bune sortimente de brânzeturi. Elveția este țara care se laudă cu cele mai bune lactate, iar turul pe care îl puteți face la La Maison du Gruyèreeste o experiență multi senzorială în fabricarea brânzeturilor de calitate. Veți auzi toate echipamentele, veți mirosi laptele proaspăt, veți admira peisajul și veți vedea o mică parte din procesul de producere al celebrei brânze Gruyère. Totul se încheie cu o degustare a brânzei locale în diverse stadii de maturare: de la sortimente moi, până la cele foarte sărate.
 

Emmentaler la Affoltern, Elveția


       Nu se poate să ajungi în Elveția și să nu guști și din cealaltă delicatesă – Emmentaler. Surpriza pentru cei care viziteazăfabrica din Affolterneste că vor putea să își prepare singuri propria bucată de brânză, mai tare sau mai moale, după un procedeu pe care îl foloseau producătorii în trecut – la foc deschis. O lași apoi pentru maturare în pivnițele fabricii de aici, iar când va fi gata îți va fi trimisă acasă întreagă sau feliată.
 

Ciocolata belgiană la Chocolaterie Duval — Schaerbeek, Belgia


        Aici poți primi cea mai bună lecție despre cum se face ciocolata de calitate. De aici pleacă în toate colturile lumii produse din ciocolată personalizate, iar turul de vizitare îți va arăta munca migăloasă a ciocolatierilor. Vei vedea toate etapele, de la topirea ciocolatei, la modelarea ei în forme speciale, până la împachetare. Iar dacă nu e suficient turul de o oră, poți să iei parte încă 60 de minute la unworkshop pentru turiștiîn care vei fi invitat să te alături celor care lucrează și să creezi propria operă din ciocolată.
 


via | www.foodstory.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.