Спорт и туризм
712

Cele mai scumpe oraşe din lume.ECA International, companie de resurse umane, a publicat rezultatele celui mai recent studiu privind costul vieţii la nivel global. Studiul a comparat nivelul preţurilor din peste 400 de oraşe din întreaga lume.

 Oslo, Norvegia
Oslo a urcat pe prima poziţie în clasamentul celor mai scumpe oraşe din lume, după ce anul trecut a fost pe poziţia a doua. Chiar dacă preţurile au crescut uşor în ultimul an în Norvegia, coroana norvegiană a rămas puternică reflectînd performanţa bună a ţării ca urmare a rezervelor mari de petrol.
 
Luanda, Angola
Luanda a urcat pe poziţia a doua în clasament, de pe locul 4, în special ca urmare a dificultăţii de a găsi bunurile şi serviciile necesare expaţilor în capitala Angolei.
 


Stavanger, Norvegia
Stavanger, Norvegia, a urcat de pe poziţia 5 pe locul 3.

 
Juba, Sudanul de sud
Juba a urcat de pe locul 45 în 2012, pe locul 4 în topul pe 2013, ca urmare a costurilor produselor căutate, care sunt destul de ridicate.
 
Moscova, Rusia
Moscova a urcat de pe locul 13, pe locul 5. Preţul coşului mediu calculat de ECA a urcat aici cu peste 10% în ultimele 12 luni.
 
Tokyo, Japonia
Tokyo a căzut de pe prima poziţie pe locul 6 în clasamentul din acest an al ECA.
 
Zurich, Elveţia
Zurich a urcat de pe locul 9, pe locul 7. În ciuda scăderii francului, oraşele din Elveţia rămîne printre cele mai scumpe din lume.

Geneva, Elveţia
Geneva a urcat de pe locul 7 pe locul 8.

Basel, Elveţia
Basel a urcat de pe locul 11 pe locul 9.
 


Berna, Elveţia
Berna continuă să ocupe poziţia a 10-a în clasament şi în acest an.

Bucureşti, printre cele mai ieftine oraşe europene
Bucureştiul rămîne pe poziţia a 205 şi în acest an, fiind astfel printre cele mai ieftine oraşe din lume. La nivel european capitala ocupă locul 66 din 69.


Chişinăul, cel mai ieftin oraş din Europa
Chişinăul rămîne cel mai ieftin oraş din Europa şi se plaseazăpe locul 225 la nivel global.
via | www.wall-street.ro

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.