Спорт и туризм
713

Ceremoniile de nuntă la budiști și hinduși

      Înainte ca o nuntă budistă să se desfășoare, un calugar de aceasta confesiune trebuie sa verifice horoscopul viitorilor miri, pentru a se asigura ca ei sunt compatibili. Dacăstelele relevă ca cei doi vor fi reciproc capabili să se acomodeze de-a lungul vieții petrecute împreună cu personalitatea partenerului, calugărul va hotari mai apoi ziua potrivitp pentru nuntă.

     Ceremoniile nuptiale budiste nu se desfășoară în temple sau lăcașuri religioase, ci în hoteluri sau săli publice și sunt considerate ceremonii civile. Mirii sunt inveșmântați în pelerine lungi și stau alături, pe perne cu fețe de mătase, alături de un alt cuplu budist, care îi va sprijini financiar la debutul vieții conjugale.


       Călugărul care oficiază ceremonia leagă o panglică de mătase în jurul încheieturilor de la mâinile mirelui și ale miresei, iar cei doi mănâncă orez dintr-un bol, gestul simbolizând promisiunea de a împărți totul între ei. Mirii jură să se respecte și să se iubească unul pe altul, să fie chibzuiți cu veniturile și să-și întâmpine cu bucurie familia și prietenii în casa lor. Poate avea loc desfășura și o scurtă lectură din scripturile budiste și o sedință de meditație, urmată de cateva cuvinte rostite de călugărul care oficiază ceremonia. Apoi, majoritatea cuplurilor budiste vizitează cea mai apropiată mănăstire, spre a fi binecuvantați de călugări și a se închina lui Buddha.
 
      Hindușii tradiționaliști continuă străvechea practică a căsătoriilor aranjate și a logodnei între copii. Prima grijă a părinților hinduși este ca odraslele lor să se căsătorească în cadrul castei sau a structurii sociale căreia îi aparțin. Chiar și la hindusii mai puțin tradiționaliști, este descurajat genul de practici de pețit și întâlnire între viitorii soți, existente la occidentali. După ce familiile s-au pus de acord asupra căsătoriei copiilor lor, urmează o lungă logodnă, în cursul căreia sunt schimbate daruri de către tineri, care se întâlnesc doar însoțiți de părinți. Data nunții este stabilită de un preot, după examinarea atentă a horoscopului cuplului, pentru aflarea zilei celei mai potrivite.

      Înainte de ceremonie, mireasa face o baie rituală, iar prietenele ei îi desenează pe mâini și picioare, cu vopsea henna, tatuaje specifice. De îndată ce se încheie realizarea acestor modele decorative, mireasa este înveșmântată într-un sari roșu, țesut cu fir de aur, simbol al norocului. Adesea, mireasa poartă și brățări de aur, la mâini și la glezne. Înaintea începerii ceremoniei propriu-zise, reprezentanții familiei mirelui se apropie de mireasă și îi desenează acesteia, în mijlocul frunții, un cerc cu vopsea roșie. Când mirele și mireasa sosesc la templu, hotelul sau reședință privată unde, așa cum s-a stabilit prin acordul reciproc al ambelor familii, va avea loc ceremonia, mirii au chipurile acoperite cu valuri.

      Ceremonia începe cu rugaciuni către Ganesha, zeul cu cap de elefant, despre care se crede că ar binecuvanta cuplurile tinere, aducându-le succes în tot ceea ce-și propun. Familia miresei îi oferă oficial fata mirelu: iar preoții îi prezintă oaspeților prezenți pe cei doi miri ca soț și soție. Cuplul stă apoi înaintea unui foc sacru, sub un baldachin unul în față celuilalt. O funie le este petrecută mai apoi peste umeri, semnificând unirea lor veșnică.

       În acest moment al ceremoniei, mirii se ridică, își strâng mâinile și dau de șapte ori ocol focului sacru, promițând să se respecte unul pe celălalt și să se închine zeilor. Preotii intonează rugaciuni pentru fericire și noroc, iar rudele și oaspeții adunați li se alătură mirilor, într-un ospăț nupțial oferit de familia miresei.

via | www.almeea.com

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.