Спорт и туризм
590

Cum să vopsești ouăle de Paște natural


        Un obicei tradițional de Paște este să vopsești ouăle, fie în roșu, fie în multe alte culori. Simplu sau cu ornamente de frunze sau modele făcute cu ceară, este o activitate pentru întreaga familie. Dacă vrei să eviți vopselele artificiale din magazine, poți să folosești culori naturale. Cu ceea ce ai în bucătărie poți să obții ouă de Paștefrumos colorate.
 
 
  
 
 


                                                                 


Portocaliu – coji de ceapă galbenă
 
      Amestecă cojile de la două cepe galbene, o lingură de oțet și trei căni cu apă într-o oală pe care o pui la fiert o jumătate de oră. Apoi ia oala de pe foc, lasă „vopseaua" să ajungă la temperatura camerei, scoate cojile de ceapă, și pune înăuntru ouăle fierte tari pentru o jumătate de oră.
 
                                                                 


Roșu – sfecla roșie
 
     Da pe răzătoare o sfeclă roșie de dimensiuni mari, pune peste ea o lingură de oțet și două căni cu apă. Fierbe amestecul 15 minute, lasă-l să se răcească și apoi adaugă ouăle fierte tari. Cu cât lași ouăle mai mult, cu atât roșul va fi mai întens.
 
                                                                    
    

Galben – turmeric
 
     Fierbe trei linguri de turmeric în două căni de apă până ce se colorează apa. Dacă este necesar, strecoară înainte de a pune ouăle înăuntru. La final, pune o lingură de oțet și lasă amestecul să se răcească puțin înainte de a adăuga ouăle.
 
                                                                    
                                                

Mov – pliculețe cu ceai de hibiscus
 
     Nu este o știință exactă în cantitatea de apă necesară pentru a acoperi ouăle pe care vrei să le vopsești pune câte un pliculeț cu ceai până când se colorează apă în nuanța lavandei.
 
                                                                Albastru – varza roșie
 
      Mărunțește o varză roșie, pune-o într-o oală și toarnă deasupra patru căni cu apă fiartă fierbinte. Adaugă și două linguri de oțet. Lasă amestecul să se răcească până ajunge la temperatura camerei și atunci pune ouăle.
 
 
                                                               


Verde – pătrunjel sau spanac
 
     Același procedeu se realizează și pentru vopsirea în verde a ouălor cu ajutorul a două legături de pătrunjel sau a două căni de frunze de spanac. Pentru efecte speciale, poți lăsa alimentele pe care le-ai folosit la colorarea ouălor în apă. Se vor crea „imprimeuri" de frunze de la pătrunjel, de exemplu.
 
                                                            

 via | ttp:

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.