Спорт и туризм
888

Piața de ceai din Fang Cun Guachnzhou

31 фото
image
        Piața de ceai  Fang Cun este  cea mai mare din orașul Guachnzou din China.  Aici puteți cumpăra oricefel de ceai.  Ani  în  urmă  era  doar un sat simplu, unde țăranii  trăiaudoar din cultivarea florilor. Trandafirii care se cultivau  nu le aduceau  mari vânzări.   Profitul  principal  a venit  odată cu cultivarea  florilor de iasomie, ce  se  utilizau la  aromatizarea  ceaiul  verde, un favorit  în  nordul  Chinei. Iasomia la  nord  crește  slab, pe cînd la sud poate da chiar pînă la  trei roade.
        Negustorii de ceai au găsit  modalitatea  de a aduce  aici ceaiul pentru al aromatiza cu flori  mult eficient,  și asta continuă să fie și în prezent.
 
         În anii 1970 și 80, lupta pentru cele mai bune  randamente și recolte, guvernul  Republicii Chineze a impus  toți agricultorii  să crească numai ceriale,  și să  scape  cum se spunea  pe atunci de fenomenul capitalist,  creșterea  florilor.  Însă  aerul  libertății, care  adia  istoric  în  Guangzhou dinspre  Hong Kong, a făcut ca  populația locală  să  continue să crească  iasomie,  fără  oarecare  restricții. Ca urmare, valoarea afacerii de ceai, în acest loc a crescut considerabil  și din vechi gherete s-au  transformat  într-o  piață  solidă  de  ceai.
             Pentru a merge mai departe  de  ceaiul  verde cu  iasomie, comercianții au început să aducă  pe  piață  și alte  soiuri din  diferite  provincii. Ceaiul cu iasomie  produs aici,  cu certitudine  a rămas  cel mai calitativ si cu un  preț  foarte bun. Iar   celelalte soiuri de ceai au devenit de cîteva ori mai scumpe decît in proviincile de unde vineau,  deoarece lor li s-a adăugat în preț ambalarea și transportarea.  Dar posibilitatea de a cumpara  tot o dată și într-un singur loc diferite soiuri de ceai  a făcut această piață să prospere.
            Înainte de  anii 1980  piața  consta  din aproximativ 15  magazine mici. În 1990  numărul acestora a crescut pînă  la 500. Peste  10 de ani numărul lor  a depășit  cifra de 1.000. În present nu se știe cite sunt la număr dar se zică că în jur de  3.000 de magazine  cu  rulaj de milioane. 

31 изображение

Показать ещё фото ↓

1 комментарий

avatar
la citi «sacusori» de ceai au ei acolo, nu ne-ar strica si noua unul. Il acceptam cu placere! {#emotions_dlg.mocking}
+1
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.