Спорт и туризм
634

Cea mai populară culoare auto la nivel mondial rămâne albul

Un studiu recent arată că albul rămâne, pentru al doilea an consecutiv, cea mai populară culoare în rândul maşinilor noi. El se clasează pe primul loc şi în Europa şi în America.

Achiziţia unei maşini noi vine împreună cu dilema: care să fie culoarea caroseriei? Se pare că tot mai mulţi noi proprietari la nivel mondial aleg nuanţele de alb. Astfel se explică popularitatea culorii, care este pentru al doilea an consecutiv cea mai comandată la nivel global.
 
Statistica este întocmită de PPG Industries, lider mondial în vopseluri, cu o tradiţie de peste 100 de ani în domeniu. Studiul, condus la nivelul întregului mapamond, a demonstrat că şi în acest an albul s-a aflat în topul preferinţelor. Mai exact, 22% din vehiculele vândute în toată lumea au fost comandate în nuanţe de alb.
 

Pe locul doi s-a clasat argintiul cu 20 de procente şi abia pe trei negrul, cu 19%, şi el foarte popular în trecut. Pe celelalte poziţii ale topului, adică dincoolo de primele trei locuri, s-au mai aflat culorile gri (12%), roşu (9%), maro (8%), albastru (7%) şi verde (2%).

Studiul are la bază producţia de vopsea a companiei PPG Industries, producţie ce acoperă trei regiuni: America de Nord, Europa şi Asia-Pacific. În fiecare regiune clasamentul a stat puţin altfel.
 
În America de Nord proprietarii de maşini noi au preferat albul în proporţie de 21%, urmat de negru (19%), de argintiu şi gri cu aceeaşi cotă de piaţă (16%), de roşu (10%) şi albastru (8%). În Europa, albul a fost de asemenea pe primul loc, în vreme ce în Asia-Pacific albul a fost la egalitate cu argintiul.
 

via| motorauthority 

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.