Спорт и туризм
1802

Marea Galbenă din China pare a fi Marea Verde

8 фото
image
       
Nu doar plajele din Chișinău sunt invadate de alge verzi și deloc plăcut mirositoare, ci și cele ale Mării Galbene din China. Astfel de evenimente se întâmplă cu regularitate, iar biologii marini sunt convinși că masa de alge poate fi văzută inclusiv din spațiu.
          Valul verde, așa este numită invazia algelor din China, un fenomen care are loc cu regularitate și se întinde pe aproximativ 20.000 de kilometri pătrați, pe țărmurile Mării Galbene. Algele care schimbă culoarea plajelor aparțin unei specii de plancton marin comun apelor din toată lumea și, potrivit biologilor, în anumite condiții, ele pot ”exploda” în așa-numite ”macro-florescențe”. Condițiile pentru acest fenomen sunt temperaturi ridicate ale apei și cantitatea necesară de fosfor și nitrogen în apă (compuși care provin din fertilizatori și pot fi purtați de-a lungul coastelor de ape).
            Deși nu sunt toxice, algele, în cantitate atât de mare, creează zone sărace în oxigen în apă și acest fapt duce la mirosul neplăcut resimțit de oamenii aflați pe plaje. Pentru chinezi, această explozie de alge a devenit un fenomen obișnuit, astfel că înoată printre ele ori se joacă cu ele. Potrivit NASA, în anul 2003 un satelit al agenției a identificat o mare verde în zona lacului Erie, care s-a dovedit a fi o explozie de alge. Biologii marini spun că în mod cert exploziile de alge din China, care sunt mult mai mari, mai extinse, se văd din spațiu, ca mări verzi și mișcătoare.

Sursa: National Geographic News

8 изображений

1 комментарий

avatar
La place la chinezi sa se scalde prin burian Laught
+1
:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.