Спорт и туризм
2974

Cele mai frumoase locuri de vizitat în România

         Printre cele mai frumoase locuri de vizitat din România sunt Cheile Turzii. Aici veti întîlni peste 1000 de specii de flori printre care: stînjenelul violaceu, scorușul, gărăița albă, usturoiul sălbatec. În anul 1938 Cheile Turzii au fost declarate rezervație naturală datorită frumuseții locului și importanței sale. Face parte din listele UNESCO, fiind unul dintre cele mai importante monumente al naturii. 1270 de m este lungimea Cheilor. 

 În Transilvania există un strat de sare de aproximativ 400 de m, din care își trage originea și Salina de la Turda. Salina are o vechime de peste 13 milioane de ani și o grosime medie de 250 de m. Salina este un monument istoric al județului Cluj, apreciat de întreaga Românie.
Salina Turda fotografiata de sus.

Lacul Ochiul Beului face parte din cele mai frumoase locuri de vizitat în România.
Se află situat în Munții Aninei fiid o componentă a Parcului Național Cheile Nerei Beușnița. Pentru a ajunge la el, este nevoie să se strabată un traseu anevoios dar albastrul și claritatea apei vă vor impresiona.

Lacul Ochiul Beului din Parcul National Cheile Nerei Beusnita

Fenomenele ciudate din judetul Buzău atrag o mulțime de vizitatori. Este unul din locurile unde focul tîșnește din adîncul pămîntului. Aceste focuri  sunt rezultatul unor emanații de gaze existente în anumite zone.
Focurile vii din Judetul Buzau unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat din Romania.


Printre cele mai apreciate locuri de vizitat menționat în orice  ghid turistic din România se află Munții Rodnei. sunt situați în partea de nord a țării noastre fiind cei mai înalți munți din Carpații Orientali. Vîrful Pietrosul avînd o altitudine de 2303 m. Munții se întind pe suprafața județelor Bistrița Năsaud și Maramureș.
Muntii Rodnei cei mai inalti munti din Carpatii Orientali.


Vulcanii noroioși din județul Buzău sunt printre cele mai cunoscute formațiuni de acest gen din România. Aceștia se formează datorită gazelor naturale ce provin din pămînt de la o adîncime de peste 3000 de m. Gazele traversează un sol argilos și împing apa în exterior. Un nămol rece iese la suprafață formîndu-se astfel conuri care au asemanarea unor vulcani.


Vulcanii noroiosi din judetul Buzau.

O construcție reprezentativă a Brașovului si unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România este Biserica Fortificată de la Viscri. Biserica face parte din patrimoniul UNESCO fiind o construcție în stil gotic, caracterizată în interior de incintă dublă. Biserica dateaza din secolul XII, fiind construită pe o veche temelie romană.
Biserica fortificata de la Viscri.


De o frumusete rară barajul Siriu este un baraj artificial care a fost construit pentru producerea de energie electrică, amenjarea sa terminîndu-se în anul 1985. A devenit unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat, ruta DN1 luînd forma lacului Siriu. Barajul este o întindere de apă fără margini.
Barajul Siriu o intindere de apa fara margini.


Lacul Albastru se află în apropierea localității Baia Sprie fiind unic prin faptul că își schimbă culoarea în funcție de lumină. Lacul este situat pe Dealul Minei avînd o suprafață de jumătate de hectar. Căderea unei galerii miniere a dus la formarea acestul lac. În această galerie odată cu trecerea timpului s-a adunat apa de ploaie.
Lacul Albastru de pe Dealul Minei.


Unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în România dar și din întreaga lume este Podul lui Dumnezeu.
Acesta este un pod natural situat la Ponoarele. Este cel mai mare pod natural din țară, al doilea din Europa și singurul deschis circulației autovehiculelor. Are o lungime de 30 de m.
Podul lui Dumnezeu de la Ponoarele.


O altă minune a României este Canionul 7 scări din munții Piatra Mare. Numele Canionului este dat de 7 cascade. Canionul are o lungime de 160 de m și o diferență de nivel de 58 de m. A devenit unul dintre cel mai frumoase locuri de vizitat datorită impresionantului peisaj. Ultima scară a cascadei măsoară 35 de metri înălțime iar prima 8 metri.
Canionul 7 scari din Muntii Piatra Mare.


O importantă atracție a judetului Cluj și implicit a Romîniei este cascada Ciucas situată la 55 de km de orașul Cluj Napoca. Cascada și acul Ciucas se află în același amplasament geografic și au o deosebită  importanță geografică națională dar și locală.
Cascada Ciucas judetul Cluj.


Cascada Căilor este situată în Munții Rodnei și reprezintă una dintre cele mai frumoase atracții și locuri de vizitat ale Romîniei. Cascada este formată din mai multe trepte de cădere liberă, aflate la aproximativ 40 m una de cealaltă.  Dacă vizitați stațiunea Borsa, nu puteți rata acestă cascadă.
Cascada Cailor din Muntii Rodnei.


Printre cele mai frumoase locuri de vizitat în România sunt peșterile. Una dintre acestea este Peștera Urșilor renumită prin sculpturile naturii oferind frîu liber imaginației vizitatorilor. Lumina în peșteră provine de la lumînări. Este una dintre cele mai importante obiective a Munților Apuseni.
Pesterea Ursilor din Muntii Apuseni.


Cimitirul Vesel este unu dintre cele mai neobișnuite locuri de vizitat în România. Este situat în Sapanta fiind un loc unde odihna veșnică este văzută într-o altă manieră, cea a bucuriei deoarece sufletul trece într-o altă dimensiune. Picturile de pe pietrele funerare și din cimitir ilustrează momente ale vieții celui care a trecut într-o alta dimensiune.
Cimiturul vesel de la Sapanta.


Legînd Transilvania și Moldova, Cheile Bicazului sunt granița dintre aceste regiuni ale Romaniei. Sunt o frumusețe a naturii, regiune pitorească atrăgînd anual o mulțime de turiști. Această zonă se întinde pe o suprafață de 6 km și este cuprinsă între Lacul Roșu și Bicazul Ardelean.
Cheile Bicazului granita intre Moldova si Transilvania.


La 30 de km de Brașov se află unul dintre cele mai vizitate locuri în România, Castelul Bran care se impune peste hotare prin legenda sa despre contele Dracula.


Castelul Bran de langa Brasov.
 

Cel mai mai mare lac glaciar de pe teritoriul țării noastre este Lacul Bucura, avînd o suprafață de 8,90 ha. Lacul este situat în Parcul Național Retezat la o altitudine de 2040 m. Alimentarea lui se face prin 5 izvoare principale. Lacul reușește să impresioneze prin frumusețea sa.
Lacul Bucura din Parcul National Retezat.


Cunoscut în popor sub denumirea de Lacul Fara Fund este situat în județul Buzău într-o zonă cunoscută prin peisajele sale minunate. Este unul dintre cele mai vizitate locuri din România. Lacul Vulturilor se întinde pe o suprafață de 0,9 ha și are o adîncime maximă de 2,5 m.
Lacul Vulturilor din judetul Buzau.

La cota 2034 pe drumul Transfăgărașan în munții Făgăraș veți descoperi Bîlea Lac cu o lungime de 360 m și o suprafata de 46508 ha. Este un lac glaciar care face parte din masivul Făgăraș cel mai impunător munte din Carpații romînești.
Balea Lac din muntii Transfagarasan.

O minunăție a naturii care atrage anual un număr foarte mare de turiști este Delta Dunării. Cunoscută datorită peisajelor sale unice, florei și faunei regale Delta Dunarii este locația ideală pentru o vacanță în natură, departe de agitație.
Delta Dunarii unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Romania.


Parcul Natural Comana reunește Rezervația Științifică de Bujor, Rezervația Naturală de Ghimpe și Balta Comana. Acest parc reprezintă o a doua Deltă, protejînd arii cu mare importanță floristică, faunistică și avifaunistică.

Parcul Natural Comana

Lacul Roșu este cel mai mare lac de baraj natural format pe teritoriul României. Este unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat datorită culorii roșiatice a lacului datorate Muntelui Suhardului a cărui culoare purpurie se oglindește în lac. Lacul s-a format în anul 1837.
Lacul Rosu cel mai mare lac de pe teritoriul Romaniei.

 În incinta stațiunii Calimănești se află o importantă mănăstire și anume Mănăstirea Cozia construită în urmă cu 600 de ani. Mănăstirea are ca și hram Sfînta Treime și o arhitectură impresionantă. Mănăstirea este reprezentativă pentru trecutul istoric al țării.
Manastirea Cozia de la Calimanesti.


Munții Făgăraș sunt munții în care se găsesc 14 vîrfuri ale Romîniei care depășesc 2500m. Moldoveanu și Negoiu sunt cei mai înalți dintre acestia. Masivul are o clima aspră cu caracteristici subpolare. Sunt cei mai frumosi munți și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in România.
Muntii Fagaras cei mai inlati din Romania.

0 комментариев

:) :( ;) :o O:-) (muscle) (bee) :-D :-P :-$ (bye) (clap) (crazy) (curtsey) (dance) ]:-> 8-) (drink) (friend) (blum) :`( (hide) (rose) (y) <3 (help) :* (zzz) (music) (no) (party) (popcorn) (preved) (punish) (rofl) (rtfm) (tease) (thanks) :o

Оставить комментарий

Комментировать при помощи:
Только зарегистрированные и авторизованные пользователи могут оставлять комментарии.